Antidepresan İlaçlar

Bir ilaç olsaydım eğer,
Birçok kimse Passiflora cinsi bir anti-depresan olduğumu düşünürdü.

Endikasyonları:
Sizi rahatlatır, güldürür, kısa sürelide olsa sorunlardan uzaklaşmanızı sağlar.

Yan etkileri:
Bağımlık yapabilir. Hayata gereğinden fazla pozitif bakmanızı sağlar. Zaman zaman uykunuzu getirir.



Reçetesiz satılırdım. Herkesin ulaşması kolay olurdu. Passiflora işte. Basit bir ilaç. Her yaşta insan için kısa vadeli çözümler sunan bir anti-depresan.

Hâlbuki ben kansere çare olan ciddiyette bir ilaç olmak isterdim
Reçetesiz asla satın alamayacağınız, çok pahalı, ulaşılması zor, saatini atlamadan özenle içtiğiniz bir ilaç.
Ve en önemlisi ihtiyacınız olduğunda içtiğiniz bir ilaç olmaktan çok, her zaman ihtiyaç duyduğunuz, içmeye mecbur olduğunuz bir ilaç.

Ama gelin görün ki böyle değilim. Hayatın bana yüklediği misyonda belki de bu: Anti-depresanlık.

Peki siz bir ilaç olsaydınız ne olurdunuz? Aspirin, vitamin, ateş düşürücü, ağrı kesici.....

****

Ayrıca bir garip şeyma, renkli tırtıl, nunyocanın kar küresi marsdiaryofmeri ve mydestiny's bloglarının sahiplerine de mim olarak yolluyorum.
Siz bir ilaç olsaydınız hangi ilaç olurdunuz?
Endikasyonlarınız ve yan etkileriniz neler olurdu?


Yorum Gönder

13 Yorumlar

  1. Ay çok güzel yazmışsın bu konuda sırasını bekleyen bir yazım vardı ama burada da yazayım antidepresan ne olursa olsun kullanmayın okuyucular.Hayatınızı bağımlı hale getiriyor,kendi başınıza başa çıkma duygunuzu yok ediyor.Bütün gün ot gibi yaşıyorsunuz.Belli bir süre sonra yaşama duygunuz varsa onu da yok ediyor.Gri bir dünya içine hapsediyor sizi.En kötüsü de yan etki yaparsa resmen çıldırıyorsunuz ve yolunuz hastane kapılarına kadar uzanıyor.Bir de çok az insanda zayıflama gösterirken, genel olarak insana düşünemeyeceğiniz kadar kilo aldırıyor.(Bana 20 kilo aldırdı) Denendi onaylandı.Ben dozaj artınca nasıl bırakacağımı bilemedim.Bir insana en iyi tedavi kendisidir.En iyi yol kendi kendinize güçlü olmayı öğrenmek,emin olun o duygunuzu geliştirdiğinizde aşılmayacak hiç bir duvar olmuyor.Bunu niye yazdım bilmiyorum ama antidepresana merak salan varsa bilgilendirme olarak dipnot olsun.Mim için teşekkür ederim en kısa zamanda yanıtlayacağım. :3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzel yazmışsın. yüreğine sağlık. Allah kimseyi böyle ilaçlar kullanmaya itecek durumlarda bırakmasın. yine bu ilaçları kullanmaya itecek insanlarla da karşılaştırmasın...

      Sil
  2. Arayanın aradığını bulduğu bir plasebo, "Muhtemelen"

    YanıtlaSil
  3. Herkes hayatının bir doneminde antıdepresan kullanmıştır nabrut,ama kimse (allah korusun) kanser ilacı kullanmak istemez. ayrıca passıflora cok iyidir bence keyıflendırır yan etkisi yok her zaman alabilirsin tam sen kendini tarıf etmişsin:)) sen buralarda oldugun muddetce bizde senden hergun bir doz almaya devam edicez:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hii ne güzel yaklaşmışsın konuya. Kalbi güzel insan böyle mi oluyor ne?

      Sil
  4. Bak bu çok enteresanmış yaw...
    beni benden aldı...
    şu an kendimi antibiyotiğe daha yakın hissettim nedense...
    ne gariptir ki umulanın aksine,
    etkisiz elemana dönüşüyorum bir anda...

    bana bir antidepresan mı lazım ne :)))

    YanıtlaSil
  5. bence seçimin doğru hem de çok çünkü çaresi bulunmayan ne zaman hayatım son bulacak acaba diyen biçare insanların
    havada kapacağı ve yeni umutlara yelken açacağı bi kapıyı aralamak olacaktır seçimin
    ben ebeveynini bu hastalıktan kaybetmiş biri olarak acaba bunun çaresi ne zaman bulunur diye düşünüp şimdi bulunsa iyileşir miydi acaba deyip tüm raporlarını saklıyorum merakımdan ne işe yarayacaksa.. kanser ve aids bu konuda ilaç olmak istediklerimden olabilir
    tabi depresyonu asla küçümsemiyorum ve biliyorum ki bi çok insan ölmüyor ama nefes alan ama ölüden farkları olmayan insanlar.. velhasıl Allah herkese yardım etsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir yorum. Koca bir yazı olacak kadar güzel..başın sağ olsun. bu dünya geçici Allah baki hayatta beraber olmayı nasip etsin.
      konuya o kadar farklı bir açıdan yaklaşmışsın ki. ba-yıl-dım :**

      Sil
  6. teşekkür ederim canım.. sağlıkla birlikte sağ olalım inş ve amin.. Allah onu cennetine hapsetsin bizleri de oraya layık görsün inş..

    YanıtlaSil