Akrostiş Şiir Yazabiliyorum

1)Odanızda veya evinizde unuttuğunuz bir nesne bulun. Bu nesne ile bir anınız var mı?
Bu evde fazla eşyam yok, unutacak bir şeyim olamaz hepsi elimin altında ama Ankara'daki evde neler vardır kim bilir. Bir kutum var, anı kutusu diye. İçinde tamamının değeri çöpe eş değer olan ıvır zıvır var. Şimdi o kutuyu karıştırasım geldi ama mümkün değil tabii.

2)Aklınıza gelen soğuk bir espriyi yazın.Eğer aklınıza gelmiyorsa  2-3 kelime saçmalayın.:D
Sonra... Soğan doğra...
Bu espriyi 1912 yılına ait Kıbrıs'ta neşredilen bir mizah gazetesinde dün okudum.

3)Yine aklınıza gelen bir kişi veya bir nesnenin adıyla akrostiş bir şiir yazın ama yazdığınız akrostiş o az ya da çok o şey veya kişiyle  ilgili olsun.

T atilsizlik vurdu başıma
A şk olsun dedim babama
T atile çıkarmadığın kızına
İ  çin için yanma boşuna
L azım olur ayırt biletleri yarına


4)Seni kim mimlediyse şimdi onun blogunu -sitesini- açıyorsun ve onun bu soruya verdiği cevaptan ilginç bir kelime seçiyorsun . Ve döngünün devam etmesi için yine ilginç uzun ve saçma bir cümle kuruyorsun . Lütfen ben bir kuş gördüm .Yada bizim evde oyuncak ayı var gibi cümleler olmasın olabildiğince uzun ve saçma cümleler olsun . Hadi saçmalama potansiyeliniz görelim.

Liang  küçük kaplumbağaya binmiş Şeyma'ya el sallıyor yeni bulduğu manitası ile sonsuzluğa giderken Şeyma'ya hiç mi hiç üzülmüyordu çünkü Şeyma onu çoktan başka oppalarla aldatmıştı. Bunu görmezden gelemezdi. Artık Liang çıkmış muradına biz varalım kerevetine. Gökten tüm elmalar ise Nabrut'un başına.

Bu paragraftaki en ilginç kısım -bence- benim Liang'ın kim olduğunu bilmemem.

Mimi gönderen Şeyma'ya kocaman teşekkürler.

Ben küçükken; diye başlayan bir yazı yazacaktım. Bu da bir mimdi ve Ekmek Kırıntısı bana yollamıştı. Haftalardır düşünüyorum bir türlü bu konu üzerine bir şey yazamadım. Onu da buradan dile getirerek Ekmek Kırıntısına da kocaman teşekkürler yolluyorum.

Not: Başlık tamamen tarizden ibaret.



Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. şiire bayıldım kendime de itaf ediyorum bu şiiri :)

    YanıtlaSil
  2. Nabrut bende senin hazırlayıp bana da pasladığın 'Bir Kitap olsan' mimini yanıtlayamadım. Ya cidden zor bir mim hazırladın ya da başta söylediğim gibi benden kitap falan olmaz. Vesselam bekleyişimiz karşılıklı.
    Akrostiş çalışman on numara oldu. Babama ithafen bir şiir dinletisi düzenleyip bu çalışmayı duygusal bir fonla okuyacağım :D
    Güzel teşekkürünü alıp bağrıma basıyorum ve seninki kadar kocaman teşekkürlerimi paket paket yolluyorum. Görüşmek üzere :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fon işini sevdim bende bedirhan göçe şiirlerinden bir fon araklayım :D
      peki bekleşmeye devam madem :DD

      Sil
  3. Şeyma da az değilmiş yalnız :D

    YanıtlaSil
  4. Sonra. .. Soğan dogra. :)) Güzel bir soğuk espri. Kullanicam ama kendisini. Tatilde gittiği her yerde iş yapmak zorunda kalan bahtsiz hanım psikolojisiyle diyorum kiiii " evime gitmek istiyoruuuuum." Degerli Nabrutcugum seni görmeden seviyoruuuuum. Sevil ( Eşinin memleketinden bildirdi)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte ben iş yapmak zorunda olduğum şehir değişikliklerini ya da motel usulu tatili tatelden saymıyorum :D sende tatilde değilsin o zaman :D
      bende seni Allah için çok seviyor kocaman öpücükler yolluyorum.

      Sil