Sokranmak Her Ev Kızının Öncelikli Vazifesidir

Sokranmak Her Ev Kızının En kıymetli Ve Öncelikli Vazifesidir.

Sokranmak ne demektir?
Bir işi isteksizce yaparken homur homur homurdanmaktır. 

Bir ev kızı ise genelde bütün işleri isteksizce yaptığı için bazen sesli bazen ise içinden bu eylemi gerçekleştirir.
O, annenizin verdiği, sizin saat, zaman, hal ve keyfiyetten ötürü tasvip etmediğiniz işi yaparsınız, hemde affedersiniz eşek gibi yaparsınız da, sokranmaktan da geri durmazsınız.
Sokrandığınız için de yaptığınız iş bir eme yaramaz, annenize yaranmış da olmazsınız.
Hayat bir ev kızı için çok zor biliyorum…☺


Ne çekiyorsak dilimizden çekiyoruz gerçeğinin bir tezahürüdür sokranmak.
Ama en beteri nedir biliyor musunuz?
Siz sokranmaya başladıktan sonra annenizin sizi bastıran bir sokranma harekatına girişmesidir.
Of ki oftur. 
Anne kişisi sokranmaya başladı mı, kendimize deliklerden delik beğenmelidir.
Çünkü o kişi ki sizi, sokrandığınıza bin pişman etmeye kararlıdır. 

Anne kızın soğuk savaşıdır sokranmak. Ve bu savaşa girişildiyse açık ara farkla anne galiptir. 

Son olarak sizi bilmem de, saatin 23:00’ında içli köfte yapmaya kalkan bir annenin kızı olarak sokranmak kesinlikle en temel haklarımdan biri olup çalışkan bir annenin tembel kızı olmanın gerekliliğidir diye düşünüyorum.


Ev Kızı Nabrut Bildirdi.

Yorum Gönder

27 Yorumlar

  1. Sokranmak, cok itici bir kelimeymiş. En az kendisine isim olan eylem kadar itici bir kelime :-)
    Bunu zamanında ben de çokça yapardım. Şimdi gönüllü askerlik modundayim. Ev kızı olmayı çok özlemişim. Bu durumun ne kadar süreceğini bilmiyorum ama şimdilik halimden çok memnunum hiç Sokranmıyorum :-)
    (bu arada kelimenin kökenini ve bu kelimeyi türeten kişiyi çok merak ettim:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa itici mi:) ben çok sevimli bulurum yerel bir şey olduğu için belki de.
      Ben de çok cici bir ev kızıyımdır. Layıkı ile de yaptığımı düşünüyorum ama dersten geldiğim bir gün gecenin 11'inde içli köfteye kalkan annneme sokranmak hakkım yaa :)

      Sil
  2. Çok eğlendim yazarını okurken :) Yazınıda da çok haklısın. Senin tabiriyle ne zaman sokranmaya başlasam hep annem galip gelir. Bu evrensel bir kural sanırım :D

    YanıtlaSil
  3. Çalışkan bir annenin tembel kızı tam benlik bir cümle maalesef😊 Bu arada sen nerelisin(sorun olmazsa yaz içanadolu bile desen yeter) Nabrut kullandığın kelimeler pek bir tanıdık geldi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama saat gecenin 11'i ya :) neden annelerimiz bu kadar çalışkan neden ama :)
      Şimdi ben melezim. her telden var. göçüp gelenlerin ortak çalışması olarak doğmuşum :) İç anadolu var tabii de kendim doğma büyüme ankaralıyım. ama açıkcası bu sokranmak bizim dilimize hangi taraftan yerleşti bilmiyorum :D

      Sil
  4. Ahahahah Nabrut güldürdün beni. Ben de söylenerek isteksiz iş yaptığım için çok azar yerim annemden. Neyse ki ultra beceriksiz olduğumu artık annem kabullenmeye başladı bana iş buyurup sinir olacağına kendi yapıyor artık :D Gece içli köfte çok iyiymiş :D Tüm ev kızlarına sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte Kübra maalesef elimden her iş geliyor :DD bir de annem sizin annelerinize göre artık yaşlılık sınıfına girmeye başladığı için ona kıyamam illa yanına gidip yardım etmem lazım. ama annen genç ve sağlıklı ise sen gene bu yolda devam et kaçabildiğin yere kadar :D

      Sil
  5. "sokranmak kesinlikle en temel haklarımdan biri olup çalışkan bir annenin tembel kızı olmanın gerekliliğidir diye düşünüyorum. " hıh işte ben. Annem çok kızar bi iş yapcan bari söylenmeden yap diye. Bir ev kızı ve bilir kişi olaraktan sana katılıyorum ablacım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah anneler hep aynı işte :D gerçekten madem yapıyoruz sokranmasak iyi olacak :D

      Sil
  6. Ayyyy bende bende ayni durumdayim. Annem her zaman galiptir ikimizin planlari hic birbirini tutmaz. Tam ben bisey yapmaya karar verdigimde hadi gel sunu halledelimmder.. Anneler basimizin tacidir ilerdeki bastirici anne adayi olaraktan Allah nasip ederse.. Varisleri bizleriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte durum bundan ibaret onlar kafasında bir şeyi kuruyor da bize de bir sorsalar iyi olacak :D

      Sil
  7. Biz de ona sokurdanmak denir :) Ben 7/24 huysuz olduğum için genelde bir iş yapılacağında annem "Sokurdancaksan yapma git" der ve ben de var gücümle oradan kaçıp kurtulmanın keyfini yaşayamadan annem tekrar gelir ve söylenmeye başlar, hiç susmaz.Sonuç olarak o kazanır ve ben de nerede iş yapılacaksa orada baş köşede yer alırım.Acı gerçekler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sokurdanmak da güzelmiş :)
      Ben genelde her işi o söylemeden yaparım zaten ama bazen böyle marjinal hareketlere girişince de çenem durmuyor işte :D Ben kaçamıyorum maalesef annem muhtemelen sizinkilerden daha ileri yaşta ve artık benim evin yükünü omuzlamam gerekiyor. O yüzden anneniz sağlıklı iken işten bolca kaçın :D

      Sil
  8. hahahaytt :) :) Ayy keşke annenim yanında olsam ve hep sokransam, ama nabrutcum özlersin bu günlerini...Yani yiyebilğiniz kadar yiyin birbirinizi :) :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz öyle pek kavga etmeyiz biliyor musun? sadece böyle bazen sokranmadan edemem yani gecenin o vakti içli köfteye kalkınca falan :)
      o yüzden biz iyi geçindiğimiz için daha çok özleyeceğim sanırım :/

      Sil
  9. Sokranmak, eme yaramak ve içli köfte... Nerelisiniz kužum? ;)) malatya civarlarında kullanılan kelimeler bunlar. Bizim oralardansın elliham :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaha :DD ellaağğm değilim ama melezim her yerden bir şeyler var. çok kültürlü ailemin yanında yerel dilleri de seviyorum.Em arapça aslında Malatya da çok arap olduğu için orada da kullanılıyor demekki

      Sil
  10. Sokranmak mı? İlk defa duydum ne kadar itici bi kelimeymiş :/ Ama yazı çok eğlenceli olmuş ellerine sağlık nabrutcum. Ayrica gecenin 11nde içli köfte nedir yaa bencede o sokranmak dediğin şeyi yapmada çok haklısın hakkını sonuna kadar kullanabilirsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahah :D
      sağolasın. ama değil mi? gecenin bi saatinde kalkıp cam kapı bile silebilir yapar yani ben söylenmeyim kim söylensin :D

      Sil
  11. Haha yazı çok güzel olmuş ve hatta büyük bir hayat dersi içeriyor :D
    Annemle aramdaki iç savaş sebebi sokranmanın ta kendisidir :D
    Bu arada tabi ki anne kazanır bu savaşı biz sokranmayı annemizden öğreniyoruz sonuçta :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa işte zuhal bi numara. kesinlikle onlardan öğreniyoruz. öğretmeselerdi

      Sil
  12. Ahaaaahahahahhaha abla ya yaramı deştin😜

    YanıtlaSil
  13. Antep'te de çok kullanılır bu kelime :D Duygularımıza tercüman olan yazı için teşekkürler :D

    YanıtlaSil
  14. Allahın selamı üzerinize olsun .Yazıyı okurken -eme yaramak- deyimini görünce benim hemşehrim olabileceğinizi düşündüm. Anadoluda gezdiğim yaşadığım onca şehirde bu deyime rastlamamıştım.Yazının devamında gördüğüm içli köfte annenizin kocamın hemşehrisi olabileceğinizi düşündürdü. Merak ettim sorayım dedim :) sakıncası yoktur umarım. Yöremi,yanıtı garantiye almak için özellikle yazmadım. Merak eder de cevap verirseniz diye. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ve aleyküm selam :)
      Aslında em kelimesini kullanma sebebim aileden gelen bir kültür aktarması ile değil tamamen benim çok okumam ve deyimlere bayılmam ile alakadar. Memleketime gelecek olursam ben melezim. Annem başka yerden babam başka yerde göçmüş gelmiş falan derken epey karışığız. anlatmaya başlasam roman olur hani :)

      Sil