Kociş Birden Fotoğrafımı Çekiverdi

İnstagram benim psikolojimi bozuyor. Nedenini izah etmeden önce bir giriş yapacağım:

Türkiye'de ilk telefon çıktığında milletçe çıldırmıştık. Herkes bir tane edinmeye çalışmış, telefon edinemeyenler ise bunu ciddi bir kompleks haline getirmişti.
Telefonu belimizde gerine gerine taşıyor, gittiğimiz yerde masanın üzerine koyup statü göstergesi sayıyorduk.

Bu sadece bir tanesi olsa da ülke olarak daha sayılamayacak kadar çok kompleksimiz var. Olduğumuzdan daha çok gözükmeyi pek seviyoruz.
Daha zengin, daha güzel, daha daha daha...

Sosyal mecralar ise işte buna olanak sağlıyor. En basitinden güzel çıktığınız fotoğrafları paylaşarak sizi reelde görmeyen insanlara karşı çok güzelim imajı verebiliyorsunuz. Yüzünüzden sadece bir kısmını paylaşmak da aynı etkiyi sağlıyor.

Bu bahsettiğim olayda beni en çok etkileyenler Moda Bloggerları.

Takip ettiğim bu Bloggerlar hep güzel, hep şık. Fotoğraflar ona keza. Kendi fotoğraflarıma baktığımda on tane içinden bir tanesinde güzel çıkmazken –tamamen benim çirkinliğimle alakalı- bunlar hep bi' alımlı hep bi' güzel.
Vayyy diyor, ne hatunlar var, sen aynada kendini beğene dur bitli bakla, diye kendime seslenişte bulunuyordum.



Sonradan öğrendim ki, bu Moda Gurularının hepsinin özel fotoğrafçısı varmış, bu fotoğraflar profesyonelmiş, Blogger deyip geçememeliymiş. Çünkü onlar da artık profesyonelmiş, evimizin kızları değillermiş. Aaa giyindim, çıkarken kocişe yalvardım, bir poz çekiverdi yalanlarını civcivler yesinmiş.

Gerçekte o kadar güzel olmadıklarını idrak etmem ve yukarıda bahsettiğim profesyonel çekimleri anlamam ise şöyle gelişti:
Blogger toplantılarında çekilen toplu fotoğraflar sayesinde!
Bir toplu fotoğrafta hatunun çıktığı tüm fotoğraflarda ay bu bildiğin Kezban’mış diyerek şoka uğradıktan sonra hissettiklerim; Türkan Şoray'ın estetikli olduğunu öğrendiğimde hissettiklerim ile aynıydı.

Niyeymiş, nedenmiş diye bakınırken aslında doğal çekilmeye çalışılan tüm fotoğrafların birer “Pr” olup, çekimlerin profesyonel olduğunu öğrendim. Bakın, zaten profesyonel olduklarını anladığımız fotoğrafları kastetmiyorum onlar belli zaten, anlayamadığımız gerçek doğallık sağlanan ama aslında arka planı olan çekimlerden bahsediyorum. 
Arabada çekilen, sanki araba sürerken canı sıkılmış gibi algılamamız sağlanan ama aslında gözlük reklamı olan bir fotoğraf mesela.
Giydiği markanın kendi seçimi ve tamamen reklamdan uzak gerçek bir beğeni olduğuna bizi inandırmak isterlermiş. 
Yedik mi, yemişiz. En azından kendi adıma evet!

İnstagram adresim: https://instagram.com/nabrutvebiz/


Yorum Gönder

26 Yorumlar

  1. zaten çoğu bir markayı temsil ediyolar.marka onlara giysilerini yolluyolar onlarda tanıtım yapıyolar.ama fotoğraflarıda hep sevgilim çekiyo kocam çekiyo diyolar.)yemezler zaten çoğu markaya nasıl para yetiştirip alıyolar oda şüpheli en son çıkan trendler !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi kendi markalarını temsil ediyorlar ama onun yanında böyle reklam almayı da ihmal etmiyorlar

      Sil
  2. Yok artık. O kadar da değildir

    YanıtlaSil
  3. Nası ya, reklam yapmak için özel fotoğrafçımı tutuluyormuş vay anasını gerçekten insanlarda tücaret kafası almış yürümül bizde hala tık yok😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. reklam sektöründe ciddi para var. çok ciddi.

      Sil
    2. Ay ne diyelim o zmn Allah herkese helal yoldan para kazanmayı nasip etsin😃

      Sil
  4. Nabrut yine çok güldüm :)
    Bu konu hakkında o kadar çok şey yazabilirim ki :)
    Başlık da nasıl güzel ama :)

    YanıtlaSil
  5. vaddı hel! trkan şoray estetikli miymiş sahiden.. o insanları da sahiden kocaları çekiyo, arabada sıkılıyolar, trafik felç falan sanıyodum. azcık bakıyorum onlara, ondandır belki. ama istekram iyi ki var, sana bakıyoz (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oo bilmiyor muyudun :D filiz akın ve fatma girilk de. farketmedin mi üçünün burnu da aynı :)

      Sil
  6. Sevgili Nabrut bayağıdır internete girmediğimden yazılarını okuyamadım, ne kadar uzun zamandır nete girmediğimi senin birikmiş yazılarını görünce fark ettim hepsini bir çırpıda okuyuverdim. Meğerse ne kadar özlemişim yazılarını :)
    Bu konuya gelince ben artık sosyal dünyadaki hiçbir şeye şaşırmıyorum sosyal paylaşım sitelerindeki hayatların ne derece saptırılmış hayatlar olduğunu, araya başka hayatların girmesi sonucu uzun süre sadece facebooktan gördüğüm ve evliliklerine bayıldığım keşke herkes böylesine güzel evlilikler yapsa dediğim arkadaşımın gerçekte evliliklerinin ilk gününden beri aldatıldığını ve benim arkadaşımın bunu bildiği halde göz yumduğunu öğrenince fark ettim. Hayır işin garip yanı bu arkadaşımın her gün evlilikleriyle ilgili paylaşımlar yapıp mükemmel bir evlilik profili hazırlamış olması. Ben ve benim gibi bir kaç safı kandırınca eline ne geçiyor diye sorasım geliyor böylelerine bırak şu neti ve beni ikna etmeye çalışmayı benim sen mutlusun veyahut mutsuzsun dememin ne yararı var sana sen gerçekten mutlu olmadıktan sonra. Bunu öğrendiğim gün bunlar ve bunun gibiler yüzünden olmayan hayatlar, olmayan özellikler için kendimizi üzdüğümüze karar verip sorgulamayı bıraktım :D Zaten iyide gelmiyordu buradaki fotoğraflara bakıp vay arkadaş etrafımdaki herkes güzel ayrıca yakışıklı, zengin, romantik erkeklerle evli, mükemmel iş, kariyer ve çocuklara sahip bir tek ben bir baltaya sap olamadım diye düşündürtüyordu. Bunları aşmam kendi depresyonum açısından bayağa iyi oldu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim senide yorumlarının eksikliği farkediliyor hemen.
      özellikle mutluyum imajı çizmesi işte mutsuzluğunu kapatmak içinmiş demek ki.
      sosyal medya ikimizinde psikolojisini bozuyormuş :DD neyse ki gerçeği öğrenmişiz.

      Sil
  7. Ayyyy! Elif buna çok şaşırdı.
    Şahsen bende fotoğraf seçerken çok zorlanıyorum :) Ve gerçekten milleti gördükçe heeeeyyy yavrrruuummm bunlarda insan mı oluyorum! :)
    Meğer işin içinde iş varmış.
    Neyse ben nutella kaşıklamaya deva edeyim en iyisi :):):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizde mi bir fotoğrafçı tutsak :D tek günlerde ben çift günlerde sen kullanırsın :D

      Sil
  8. Ne yaparsın ekmek parası Nabrut :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahah yazık değil mi :D sonra armani gucci v.s nasıl gözümüze sokacaklar ki :D

      Sil
  9. Ahaha gercekten cok guzel bir yazi :-D bide fotograf meselesi cok garip bir mevzu bence kendi arkadaslarimdan bilyorum guzel olanlar cirkin, olmayanlar ise sanki dunya guzeliymis gibi cikabiliyor :-D :-D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynennnn. Whats ap profil resimlerine bakıyorum anaa diyorum bilmesem fotomodel falan :DD

      Sil
  10. Yanıtlar
    1. haha koçiş resim çekmiyor anlaşılan :D

      Sil
    2. Evet çekmiyor doğru da. Ben en çok moda kısmını cevapladım. Moda bana uzak. :D

      Sil
    3. Hımm anladım bizde kocişin çekmesine uygun bir şey yok diyorsun :D

      Sil
  11. Aman Allahım, ben de yedim bu numaraları.yalnız ben Türkan Şoray şokundan çıkamadım hala

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o şoku ben aylardır yaşıyorum çıkılmıyor hiç :D

      Sil