Erkek Parfümü Kullanan Kadınlar

(Erkeklere benzeyen kadınlara ve kadınlara benzeyen erkeklere Allah lanet etsin!) [Taberani]

Başta Buhari hadislerinde olmak üzere kadının erkeğe, erkeğin kadına benzememesi, kadının erkekleşmemesi, erkeğin kadınlaşmaması, kadının erkek, erkeğin kadın kıyafeti giymemesi mefhumlarını taşıyan birçok sahih Hadis-i Şerif var.

Bu Hadis-i Şeriflerden yola çıkarak pantolon giymekten imtina eden, tesettüründe çok dikkatli olan, alnı öpülesi hanımlar  var.
Bu görüşte olan insanları desteklediğim gibi onlara hayranlık da duyuyorum.
Ben o şahane mütedeyyin insanlardan değilim, maalesef. Bahanem çok. Zaten malumunuz nefis bahane üretmeye geldiğinde Einstein zekâsında işler.

Buraya kadar her şey tamam. Buradan sonra diyeceklerim var.
Pantolon giymekte bu kadar hassas davranan arkadaşlarım, konu yine bir erkek eşyası olan erkek parfümü olduğunda neden aynı hassasiyeti göstermiyorlar merak ediyorum.

Pantolon giymek erkeğe benzememek adına terk ediliyorsa, bir erkek gibi kokmaktan imtina etmek neden geri plana itiliyor tekrar merak ediyorum. Çünkü pantolon giymeyi terk etmek, parfümden çok daha zor.

Erkek parfümü kullanan kadınlar var, tercihlerine saygı duyuyorum. Ama ayrı olarak hem pantolon giymeyip hem de erkek parfümü kullanan hanımlar da var, özellikle benim böyle çok arkadaşım olduğunu söylemeliyim.

İşte böyle arkadaşlarım beni şunu düşünmeye itiyor:
Acaba pantolon giymemelerinin sebebi örfi olup aileden gelen bir baskı sonucu mu doğuyor?

Ya da size soruyorum; sizlerden pantolon giymeyen arkadaşlarıma: El-âlem ne der? diye mi pantolon giymiyorsunuz, yoksa gerçekten dini bir tercih olarak mı bunu terk ediyorsunuz?
Bu soruyu düşünüp dürüst olarak cevaplayanların ve cevapları dini tercih olanların önünde saygı ile eğiliyorum, büyük hayranlık duyuyorum. Allah sizden razı olsun.


Parfüm konusunun dini boyutunu anlatabilmişimdir umarım.
Şimdi dini tarafından uzaklaşarak devam etmek istiyorum.
Bir kadının erkek parfümü kullanmasını genel olarak - ilginç -buluyorum. Erkek parfümü kullanan kadınların ortak özrü de şu şekilde oluyor:
Çok hafif veya ama çok güzel kokuyor.
İyide minik kuşum, zaten parfümün mantalitesi bunun üzerine kurulmuştur.
Bir kadının kokusu erkek için hoş ve reklam sloganıyla ifade etmek gerekirse, baştan çıkarıcı olacak.
Bir erkek kokusu da kadın için aynı hisleri doğuracak. Tüm esans karışımları bu mantık üzerine yapılıyor. Durum böyleyken bir erkek parfümü elbette sana yani bir kadının burnuna hitap edecek. Ama sıkman için değil.

Erkeklerin bu olayda olan duruşlarına da hayranım doğrusu.
Prensip olarak etek giymedikleri gibi, kadın parfümü kullanan bir erkekle de karşılaşmadım. Hahah! 

Not: amacım kimseyi eleştirmek değil, sadece, belki de dikkatlerden kaçan bir hususu dile getirmek.
birini eleştirecek kadar her şeyiyle mükemmel bir müslüman değilim nitekim.

edit: maksedım ev ortamında kadınlar arası kullanılan parfüm. Diğer halde parfümün hükmü zaten belli.


Yorum Gönder

50 Yorumlar

  1. "benim gibi olmayan bütün kadınların kaka olması, yaşasın erkekler" konulu nabrut yazısı vol 943749375

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım takipçim benim. aşk kuşum, ilk yorumu da atmışsın bana. gözlerim yaşardı inan ki.
      böyle yorumlarına devam et olur mu? yorum geldikçe google beni saygıdeğer bir blog olarak görüp üst sıralara taşıyor çünkü.
      Asıl konuya gelirsek ay kıyamam sana. kaka mı yaptım ben seni.
      hayatımdaki erkekleri seviyorum "erkeklere karşı bir hıncım kinim" yok. Seni onlara karşı hınç dolu hale getiren erkekler adına senden özür diliyorum. geçecek bu günler bebeğim. Öperim

      Sil
    2. Hahahhahaahhaha :) kaka

      Sil
    3. şişşst bak sevgili adsız aşkımtom sana da musallat olur :)

      Sil
  2. Sevgili Nabrut,
    Allah hepimize hidayet versin, konuyu saptırmak istemiyorum ama, ben de bazı bayanlara öyle hayran kalıyorum ki, nasıl güzel başkaldırıyorlar nefislerine diye, ne güzel sakınıyorlar kendilerini diye.. Derken bir bakıyorum ki o örtünmenin hakkını veremeyen (hepimiz aciz kullarız elbette, kınamak için söylemiyorum) garip, alakasız, hoş olmayan unsurlar seziyorum. Erkek parfümü de ilginç geldi ama, başını örtmüş yüzü yağlı boya tahtası gibi olmuş, ya da iç çamaşırı bir bayan gözüyle benim bile dikkatimi çeken, göbeğini ya da belini açan, gerdanını gösterenleri görünce, etrafımdaki inancı zayıf olan kimselere tesettürün dini emir dışında başka bir amaç için yapıldığına dair yorumlarını üzülerek ve savunmasız dinliyorum. Neden öyle davrandıklarını ben de bilmiyorum çünkü.. Rabbim cümlemizi şaşırtmasın, hidayet versin hepimize.amin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin.
      yani işte benim de amacım kimseyi eleştirmek değil aslında. sadece insanların içine dönüp bir düşünmelerini istiyorum. Yarın ne olacağımı da bilemiyorum ki. Allah şaşırtmasın.

      Sil
  3. iyi de nabrutcuğum sen daha iyisini bilirsin mutlaka ama parfüm kullanmak zaten başlı başına sakıncalı değil mi ? Yani zaten sakıncalı olan birşeyin kadın veya erkek üzeinde ayrıca tartışmak saçma geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdi aşkım :) Ankara'ya döneyim sen gün manyağı yapacağım o zaman ne demek istediğimi anlayacaksın. Zaten dışarıda sıkmazlar evde sıkarlar arkadaşlarım :*

      Sil
  4. Malesef bende pantolon hususunda o alnından öpülesi kadınlardan olamıyorum. Parfüm mevzusuna gelirsek ablacım bir hanımın dışarı çıkarken koku sürüp çıkması dinimizce zaten uygun değil şu hadis-i şeriflerde bu husus açıkça belirtilmiş;"Bir kadın, cezbedici koku sürer ve erkekler de ona bakarsa, evine gelinceye kadar Allah Teâlâ'nın gazabında olur." (Taberânî) "Kadın, sokağa çıkarken koku sürünmesin." (Müslim) malesef bu pek bilinmeyen, bilinsede kabul edilmek istenmeyen bir husus. Uzun yazdım affola (^_^) .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok ablacım yanlış anlaşıldım sonradan edit kısmını koydum.

      Sil
  5. Son paragraf çok iyiydi:))

    Bayanların erkek parfümü kullanmaları bir yana, evden dışarıya çıkarken tüm şişeyi boca edip çıkmaları başlı başına bir mevzu.
    Bilhassa giyim konunda hassas davrandığını söyleyen bayanlar için bu söylediğim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte maalesef herşeyimizle dört dörtlük olamıyoruz bende eleştirmek için değil de birde bu yönden düşünelim babında yazdım aslında. Allah akıbetimizi hayr etsin

      Sil
  6. Abla anlamadım, kadınların erkek parfümü kullanmasını mı kınıyorsun yoksa parfüm kullanmasını mı?
    Sonuçta kadın parfüm kullanmamalı ha man ha woman parfüm parfümdür. Öyle değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben gün ortamlarımızdan yola çıkarak yazmıştım aslında ama sonradan edit kısmını koydum. orada cevabını verdim ama şöyle söyleyeyeim. kadınlar arasında parfüm kullanıp bunun erkek parfümü seçenleri kastettim

      Sil
  7. çok şaşırdım bit kadın neden erkek parfümüne ihtiyaç duyar ve kendine sıkar ilginç gerçekten...

    YanıtlaSil
  8. Genel olarak parfüm kullanmaya karşıyım. Kendimce dini ve sıhhi sebeplerim var. Aynı zamanda gününüm büyük bir kısmını toplu taşıma araçlarında geçiriyor olmam da beni parfümden soğutan bir diğer etken.
    Onun yerine mis denilen Modern Esanslardan kullanıyorum. Onlarda da hafif kokular tercih ediyorum.
    Geçenlerde erkek kardeşim benim misten sürünüp kahveye gidince erkekler arasında popülaritesinin arttığını anlattı :-)
    Senin de değindiğin gibi erkek kokuları kızlara kız kokuları erkeklere hoş geliyor. Bunun bilinçli yapıldığını da biliyoruz. Şahsen ben de erkek kokusu kullanmayı çok isteyip de kendini dizginleyenlerdenim :-)
    Ayrıca koku olayında muhafazakâr kızların daha hassas davrandığını gözlemlerken erkeklerin şişeyi üstlerine boşaltarak sokağa çıkmalarına anlam veremeyenlerdenim. Mümkün olsa sokakta gaz maskesi takacağım :-)
    Parfümsüz hava sahası istiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. muhafazakar kadını tanımak kolay giyinişinden anlıyor insan ama artık sakal bıyık da moda olduktan sonra ben ayırt edemediğim için bu parfümü boca eden erkekler muhafazakar mı değil mi bilemiyorum. ama şöyle düşündüm de kız erkek genç tayfa biz bu parfüm günahından geri durmuyoruz.
      günah olmasa bende parfümsüz sokağa almam haha :D

      Sil
  9. Nefs her yerde kendine bir kılıf buluyor Nabrutcugum. Pantolon giymeyebiliyor ama koku konusunda nefsine yenik dusebiliyor kişi. Peygamber Efendimiz kadının da erkeğin de kendilerine has kokular kullanmasına müsaade etmiş. Illa bir aykırılık illa bir marjinallik peşinde olmamak lazım. Bana gelirse kendime şunca senede para verip parfüm almamisimdir. Hediye edilen güzel kokuları -ki bana göre cok az koku güzel- kullanırım arada. Doğrusu kolonyalari daha çok seviyorum. Üniversite yıllarımda kolonyacidan karışık kolonya doldurturdum... Sevil ( Baba ocagindan ses verdi)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacım yok zaten benim değinmek istediğim de bu işte. pantolon rahatlığını bu kadar ciddi bir şeyi Allah için sadece Allah için terk edebilen bir insan parfüm seçimini çok kolay değiştirebilir eğer değiştirmiyorsa-değiştiremiyorsa demekki ya da acaba bu pantolon terki örfi mi diye düşünmeden edemiyorum. Çünkü pantolon gerçekten çok büyük bir rahatlık heleki evden hergün çıkmak zorunda olan biri için.
      (iyi tatiller günler yavaş geçer inşalah:)

      Sil
  10. erkek parfümü'nden önce şu soruyu da sorabilirsin: kadınların parfüm kullanması caiz mi? hangi koşulda caiz?
    bunu sormuyorsan diğerini sormak, bence fuzuli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazıma fuzuli dendi çok üzgünüm şu an :)
      Lakin yazımı tam olarak okumamışsın

      Sil
  11. Canım yüreğine sağlık. Yine 12 den vurdun. Pantolon giymiyorum. Dini sebeplerden dolayı giymiyorum. Arkadaşlarım feracenin altına giyiyor bazen o her şeye bahane üreten nefis varya , bana diyor ki bak bu daha rahat, hem çarşıda etek rahat olmuyor. Hem çocuklarla dolaşırken etek kullanışsız. Şimdiye kadar duymamazlıktan geldim dua edelim de hep duymayayım. Parfüme gelince, ev oturmaları hariç kullanmıyorum. Nadir be nadirdir kullanmam Rabbim affetsin zira çok günahkarız..
    Yine döktürdüğün için ve gerçekten de konuşulması gereken bir yazı olduğunu düşündüğüm için sana duaların en güzeli ile dua ediyorum. Rabbim'e emanet ol. Selam ve dua ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte aradığım yorum. :) Allah senden razı olsun. Allah nefsine uydurmasın inşallah.
      Allah'a emanetsin canım arkadaşım

      Sil
    2. Cümlemizden cancağızım. Amin zira bu nefis bizlere neler yaptırmıyor ki. Bir kadın olarak bazen kendime inanamıyorum bunu ben mi yaptım diye. Rabbim bizleri affetsin. Peygamberinin şefâttine mazhar etsin. Seni seni Yaradana emanet ediyorum. Selam ve dua ile kardeşim.

      Sil
  12. Haha aklıma babamın annemin yanlışlığı sayesinde bir şişe kadın parfümü kullanışo geliyor :D ne bilsin adamcağız yani anca böyşe kullanır erkekler bence :D zibilyon tane parfüm kokusu vardır o kadar şeyin arasında bir tanesini bile sevemeyip erkek parfümünü tercih etmeleri ilginç doğrusu :)
    Allah hepimize hakkıyla müslman olmayı nasip etsin inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay kıyamam babana ^^ Değil mi? seninde dediğin gibi zibilyon koku var :)
      amin...

      Sil
  13. Ilginç bir yazı olmuş nabrut, eline sağlık. Ben pantolon gıymeyen kesımdenım ama bu konuda sana bir yorum yapmam yasın gereği ,eskıden etek gıyıp şımdı pantolon gıyen çok arkadaşımda var :/ parfüm konusunda ise bir kadın neden erkek gıbı kokmak ister ki bunu daha çok bekar kızlar mı tercıh edıyor dıye sorucam ama ayııpmı olur acaba??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Dediğin gibi yarın ne olacağımız belli değil.
      Noboricim son cümlen ile mercii olan kızlarla arandan çıkıyorum ben bilmem onlar bilir :DD

      Sil
  14. Editi görmesem şaşıp kalacaktım bir de dışarıda mı kullanıyorlar bu parfümü diye. Hayır anlamadığım şey, erkek parfümü. Yani güzel koksa bile niye kullanıyorlar? İlk defa duydum. İlginç
    Tesettür konusuna gelince de 😓 o hesabı çok zor veririm ben. Pantolondan tut kıyafetlerin dikkat çekici olmasına kadar... hayır yani tuniklerimin vs uzun olmasına dar olmamasına çok fosforlu falan olmamasına her ne kadar dikkat etsem de tesettüre tam anlamıyla uymadikları gerçegini değiştirmiyor işte 😳
    Bu arada bahane üretmeye gelince beynin einsteindan fazla çalışması sözünü tuttum 👍
    Biz de bir gün inşallah islamı tam olarak yaşayabiliriz, ne diyeyim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen değil hepimiz öyleyiz. Dikkat ediyoruz da. işte dikkat etmediğimiz de nice şey var.
      Rabbim o birgünü yakın zamanda getirsin ne deyim. ne kadar yaşayacağımızı bilmiyoruz nitekim

      Sil
  15. Parfüm kullanan biri değilim. :)) deoderant kullanırım. onu da kötü kokmamak için. :D kışın o da milimuma iner.
    şahsen banyo sonrası duş jelinin ve teninin o güzel kokusu bana daha cazip geliyor..
    pantalon mevzsuna gelirsek; eskiden giyerdim. hatta giyer, sadece kıçımı kapatan butikler giyer gezerdim. ama sonra bıraktım. namaza başladım. ama sonrasında hiç mi giymedim, giydim. misal balayında, o dağ bayırda dolaşırken rahat olmak için, eşimin de tavsiyesi ile, ki giydiğim onun pantalonu idi. yoksa diğer şartlarda kendiside giymemi istemiyor. bende zaten artık tercih etmiyorum.
    sanırım üstü kapalı bir cevap verdim. ama tam anlamıyla dini yönden vazgeçtim diyemiyorum. öyle olsa idi, bir daha giymezdim. değil mi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin samimiyeti, kompleksizliğini o kadr çok seviyorum ki. Allah senden razı olsun.
      daha iyi bir müslüman olduğumuz günler gelir inşallah

      Sil
  16. Babam bugün şakasına parfümünü bana doğrultunca bu yazı aklıma geldi naaaayııır diye bağırdım :D

    Ben de deoderant çıyım ya da roll on kullanırım sadece etrafa yayılan kokulardan çok hoşlanmaz oldum bir kaç senedir.

    Dediğin gibi pantolon ciddi bir rahatlık nefsin o yönünü törpülemek cidden zor olmuş olmalı ben de merak ettim işin özünü nefsi bu denli zor bir şeyde terbiye edebilip de koku konusunda edememek bana da ilginç geldi.

    Ve son olarak da seni mimledim gönlün isterse yaparsın belki :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şeyma mimini yapacağım daha :)))
      Babalar hep aynı şakayı yapıyor herhalde :D

      Sil
  17. Hııımmm...erkek parfümü asla kullanmam ...deodorantta kullanmam...parfüm yada vücut spreyi kullanırım...daha çok pantolonu tercih ederim...çok kaba saba kadın tavırlarını sevmem..kadın dediğin zarif olmalı ne o öyle hiç işimolmaz öyleleri ile...hele hele kafasında başörtü yuzünde bi ton makyaj daracıkkıyafetleri ile ortada dolaşan hanımları hiç anlamam...birde onların topuklu ayakkabısı olurve türbanlarının üstünde son moda bir gözlük...anlamam ama onları izlerim ilginç gelir...kadın ,kadın gibi...erkek, erkek gibi hetşeyin kararında usülüne uygun ve dengede olması benim için uygundur...

    Sanırımda olmadı gereken budur:):)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sende olaya farklı bir bakış açısı ile bakmışsın. ç
      çünkü burada demek istediğim farklı bir şeydi.
      Sevgiler.

      Sil
  18. ben kapandıktan sonra ev haricinde bir kere bile pantolon giymedim ama yeniden başladım bu sene... istediğim tarz etek bulamıyordum artık. ya çan etek tarzı, yaşıma gitmeyen ya da yüksek bel pileli etekler, bedemine gitmeyen. biraz fazlalıkları olan birisi olunca ^^ pantolon-tunikle bedenimi daha kolay saklayabildiğimi fark ettim. bu da bir bahane elbette. pardesü giymek de adana sıcağında gerçekten çok çok zor. Allah affetsin... ama zayıflayınca eteğe yeniden döneceğimi biliyorum. Parfüm konusuna gelince erkek parfümlerinden nefret ederim. onlar nasıl ağır kokular öyle! hiç sevsem. mümkünse erkekler deodorant haricinde parfüm kullanmasınlar :D kadınların erkek kokularına hayran kalmalarını anlayamıyorum zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel. o zaman inşallah gebbu en kısa zamanda zayıflar^^

      Sil
  19. Bu günlerde bu konu oldukça dikkatimi çekiyor etrafımda erkek parfümü kullanan ama kadın parfümlerini çok begenip de kullanmaya cesaret edemeyen erkekler de varmış (iyi ki edemiyorlar) işin dini kısmından zaten bahsetmişsiniz ben başka bir konuya dikkat çekmek istiyorum erkek parfümü kullanan bayanlar ağır veya maskülen gelmiyor mu o kullandığınız parfüm? ? Zira bana fazlasıyla ağır geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende merak ediyorum dediğin gibi bazıları gerçekten çok ağır

      Sil
  20. Bir kadının gözlük takması erkek takliti/özentisi/benzeri mi yapıyor kadını?
    Şu kadınların kadın(ruhsal anlamda) olmaktan utanç duyup(şuursuzca) hernevi erkek egosuyla donanmaya başladığı(dinli dinsiz) iğrenç çağda pantalonun erkek işi olarak yorumlanması yine şu iğrenç ötesi şu bu dindar çevrelerinin etkisi sanırım.(ki onlara göre kadın birey değil... Utanmasalar Ayetten, Hadisten "Mümine" kelimelerini kazıyacaklar)
    (ki benim nazarımda tepeden tırnağa putperest kokuyor bu dindarlar(siyasi ağırlıklı sebepler için günlüğün müsait değil))

    Gözlük erkek işi mi mecburiyet mi?
    Pantolon(hatların belli olmadığı) bir kadının "cinsel obje" olmaması/bakılamaması için ve hayat şarltarı(araç inme binme, rüzgar, önü açık masalar vs.) gereği olmazsa olmazdır. "Mecburiyettir" (pantolonu örten belden aşağı taşan bir giysiyle! )

    Parfüm işine girmeyeyim zaten uzun yazdım diye huylandım kendimden :)
    (Yorum pek günlüğüne uygun değil gibi, bir birey olarak kendi kararını ver :)

    YanıtlaSil
  21. Yazı gayet güzel ve ben çevremdeki sadece bir kişide rastladım buna.. bende o opulesi tesettür giyen dine uyan kişilerden maalesef ki değilim.. ancak kiyafetimin ya da tunik altına giydiğim pantolonun bol olmasına dikkat etmeye çalışırım..zira ben dikkat etmemissem gözüme bol gelmişse mutlaka ablam yengem uyarır Allah razı olsun..evet beynimiz bahane konusunda Einstein gibi çok çok doğru söylemisin..bende sözlendigim zaman sozlumun isteği üzerine pantolonu pardesu altına dahi giymeyi bırakmıştım..ama söz bozulunca geri döndüm eski halime..cünkü kendime kılıf edindiğim rüzgar estiği zaman uçuşan etek yerine pantolon rahatlığı var.. bilekte olsa ayağını mı bacağın altını mı demeliyim tam tabir edemiyorum fakat çok az bir bilek üstü açıklığından bahsediyorum rüzgârla görünen..bu sebepledir ki -kılıf olarak diyorum - kendi halime üzülerek giymeye devam ediyorum..

    Benim bu parfümün pantolonun yanısıra tesettürlü diyemiyorum; ama kapalı bayanların, parklarda, sokaklarda, bahcelerde, açık alan ve yemek mekanlarında, bir kadına asla yakistiramadigim tarzda sigara icmelerine gerçekten kızıyorum..üzülüyorum da bunun yanında..yapmasınlar böyle..hiç mi hiç hoş değil gerçekten..kapalisi açığı benim için fark etmiyor ben kadına yakistiramiyorum bu elinde sigarayla muhabbet halini..Kadın kadinligini, erkekte erkekligini bilsin..

    Allah sonumuzu hayr eylesin gerçekten.. yazı için de fikrine ve emeğine sağlık tümüyle katılıyorum.. insallah hakkını verebilenlerden oluruz tesettürün..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. böyle bir şeyi terk edilecekse bu kolaylığı bırakacaksak bir beşer için değil Allah için yapmalıyız seninde değinmek istediğin gibi. kılıf ararsak ooohhooo o kadar çok kiii.

      Kapalı açık erkek kadın sigaradan nefret ediyorum biz içmeyenleri maruz bırakmalarndan da nefret ediyorum. Ve hep beni bulur bu durum :(
      Allah razı olsun. Çok teşekkür ederim yorumun için.
      Amin göenülden amin diyorum

      Sil
  22. Hiç parfüm kullanmayan,koku a lgilanmaya bir saat devam ederse midesi bulunmaya başlayan biri olarak soruyorum: bir parfümün kadın veya erkek parfümü olduğuna kim nasıl karar veriyor?..ve bir kadın kokusu erkeğe çekici geliyorsa ,kadının erkek kokusu kullanması daha mutesettir olmaz mi? ..Bu saatte aklıma bu sorular geldi ilkin..de tesettür bi bütündür ,maddi manevi ,gizli aşikar,hal kal ef'al birbirini tamamlamali düşüncesi yerlesmedikce böyle kısır muhabbetlerin sonu gelmez gelmeyecek..Allah takva libasiyle kusanmislardan eylesin cumlemizi..lili

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte burada zaten başa dönüyoruz parfüm için kadına konulan hüküm belli. öyle ya da böyle...

      Sil
  23. Yine cok yararlı bir yazi olmus Allah razi olsun..
    Nefis ve seytan nerden yaklaşacağını cok iyi biliyo.kimin ne zayıf noktasi varsa ordan yaklaşıyor banada parfüm konusunda yaklaşıyordu rabbim nasip etmedi kullanmayi cok şükür. .rabbim bizi nefsimizin eline bırakmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah senden de razı olsun
      Amin. Ne güzel bu bilinçtesin. Allah hidayette daim kılsın

      Sil
  24. ya nasıl desem...pantolondan da öte...parfümden de öte bir gün ben de kapanmak istiyorum ama ailem...bu yüzden çevremde hiç doğru düzgün müslüman olmamasından birçok konuda eksik kaldım.. off içim acıyor böyle nası desem... ayy Allahım bana da nasip etsin inşallah bir gün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah önüne istediğin gibi bir müslüman çıkarsın inşşallah. her şeyin demi vardır. sende o zamanı bekliyorsun belkide

      Sil