Günlük Bakım

Sadeliği severim. Her şey dozunda olmalı. Bunu yazdığımı yakın arkadaşlarım duysa çok süslü belki de rüküş olduğumu savunacak ama bana göre sadece bazen abartıyorum. Bazen işte…
Yaşlanmaya başlayıncaya kadar hiç makyaj ihtiyacı hissetmedim. Son 2-3 yıla kadar da makyaj malzemesi nedir bilmezdim. Son yıllarda ay ben ne yaşlandım, iyice çirkinleştim telaşı ile bu mecra ilgimi çekmeye başladı.
Basit günlük makyaj diyebileceğimiz bana göre temizlik ritüelim şöyle:

1-Dermalogica Dermal: Derideki ölü hücreyi bile temizleyen, parlatan bir temizleyici. Gözle görülür bir temizlik sağlıyor. Çok memnumum. Ama ağır bir temizleyici olduğu için cildimi yormamak adına haftada sadece birkaç kez kullanıyorum.

2-Missha No 21: Sabah erken evden çıktığım zamanlarda yüzümden düşen bin parçayı toparlar, canlandırır. Bb cream en sevdiğim makyaj malzemesi diyebilirim.

3-Hamilton Super Block spf80: Hassas cildim ve bronzluğu sevmeyişimden dolayı tekrar tekrar almak istediğim bir ürün. Ve tabii yağsız, yapış yapış olmayan yapısını çok seviyorum. 

4-Cyrene ozon yağı: Kimyasallara boğulmamak adına nemlendirici olarak kullanıyorum. Kırışıklıklara iyi geldiği söylense de ben öyle bir etkinin farkında değilim. Çok kotu kokuyor evet ama artık alıştım. Gece yatarken sürüyorum. Sabah namazında yüzümü yıkıyorum. Cildi canlandırmada gözle görülür etkisi var.




5-Deotak deodorant cream: Bence asrın buluşu. Kokulu koltuk altı ürünlerinden nefret ederim. Çünkü kokuları parfümüme karışır ve hep bebek poposu gibi pudra kokar. Ama bu urun kokusuz. Çok terleme sorunum olmadığı için bende ise yarıyor ama aksi durumdaki kimseler için ise yarar mı bilmiyorum. 

6-Blistex med plus: Bununda asrın icadi olduğunu düşünüyorum. Benim gibi mentol sevmeyenler için eziyet olsa da dudaklarımı yumuşacık yaptığı için katlanıyorum. Hiçbir lipbalm bu etkiyi sağlamıyor, net.

7-Clinique maskara: Uzatan, dolgun gösteren vs. vs. markanın tüm rimellerini seviyorum. Gözlerim çok hassas ve şimdiye kadar denediklerim arasında günün sonunda gözlerimi kan çanağına döndürmeyen tek ürün. 

8-Chanel Change: Yaz ve oruç nedeniyle aramıza ayrılık girdi. Şimdiye kadar kullandığım en ağır ve kadınsı koku olması hasebiyle çok çok sevdiğim bir parfüm. Yaz kış ayrı parfüm kullanmam. Bir parfüme bağlanır, üst üste aynısını alırım. Bir kaç yıl aynı kokuyu kullanırım, tenimle bütünleşip artık kendim, elbiselerimde vs. de bile duymaz oluncaya kadar değiştirmem. Kendiniz duyamaz hale gelince şişeyi boca etmek deyiminin faili oluyorsunuz çünkü.

9-Bioderma yüz temizleme suyu: Bu öyle bir makyaj temizleyici ki burada övmeye bile hacet duymuyorum. On numarayı hak eden bir ürün!

Parfüm sıkamayacağım durumlarda parfümlü vücut losyonlarını tercih ediyorum. İnstagram'da paylaşınca abdest ile ilgili bir soru gelmişti. Size de fikir olması açısından burada da yazayım. Yanımda her daim makyaj temizleme mendillerinden taşırım. Abdest almam gereken durumda önce mendillerle makyajımı siliyorum, pratik oluyor. Gerçi o mendiller cildi biraz kurutuyor ama idare ediyorum.

Saçlarım için kullandığım bittikçe tekrar aldığım kategorisine giren ürünleri de başka bir yazımda yazarım.
Sizin son zamanlarda bayıldığınız, asrın icadı diye tavsiye edebileceğiniz ürünler var mı?



Yorum Gönder

23 Yorumlar

  1. Yapma Nabrutcugum güzel kardeşim, bir sen kalmistin makyaj bilgisi vermeyen. Seni de kaybettik :) Ben bu konuda taviz vermeyenlerdenim. Tesetturlu bayanların görünür makyajla dolasmalarini asla tasvib etmiyorum. Tesettür sadece başörtüsü değildir. O bir tavirdir. Yürüyüşune, davranışına, herseyine yansır. Kozmetigin cilde uzun vade zararlarını yazmıyorum bile. Rabbim cümlemizi nefsimizin hertürlü isteğine uymaktan korusun kardeşlerim. ..Sevil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında burada kozmatik olarak sadece rimel ve en zararsız bb cream var. yüzümü görünü makyaj adı altında tek rimel sürüyorum :( ama yine de haklısın boynum kıldan ince :(

      Sil
    2. Adsız, size katılmıyorum, eğer Nabrut hanım ruj, göz kalemi vs... şeyler kullandığını söyleseydi ben de sizin gibi düşünürdüm, tesettürlü olduğu için fakat kozmetik olarak burada yalnızca rimel ve bb krem var, bu ürünler çok ağır makyaj ürünü değil, doğallık içindir. Kırmızı ruj, mavi far, dudak kalemi gibi dikkat çekici şeyler değil, diğer ürünler ise cilt temizliği ve kişisel bakım ürünleri için ki her Bayanın kapalı olsun olmasın cildine bakması gerekir. Cildine bakmazsan ki ben de bu sorunu yaşıyorum, zamanında bakmadığım için şimdi sivilce, sivilce izleri, siyah nokta gibi sorunlar yaşıyorum. Kapalı bayanlar kendisine bakmasın mı? Bu sorunları mı yaşasın?
      Ayrıca Nabrut Hanım birçok kozmetik ürünü, rujunu, farını paylaşşa bile bizim onu eleştirmeye hakkımız yok. Unutmayalım ki kınadığımız şey başımıza gelmeden ölmeyiz. Sevgiler...

      Sil
    3. Eda hanım öncelikle bu şahane yorumunuz için içtenlikle çok teşekkür ediyorum. Arkamda birilerinin beni kouyup kollamasına alışkın değilim. Çok mutlu oldum. Allah'ta en sıkışık halinizde size meleklerini yollasın.
      Sevil Hanım her zaman yorumları ile beni teşvik eden, çok sevdiğim bir ablamdır. Beni bir nevi çocuğu görerek ikaz etmek istemiştir. Kötü bir niyeti olan biri değil, bunu hissettiğim için diyecek sözüm yok. Allah ikinizden de razı olsun. Allah sizin gibi insanları hayatımdan eksik etmesin.
      Çok teşekkür ediyorum ikinize de iftarda hususi dua edeceğim.

      Sil
  2. Normalde pek şampuan sevmeyen ve kullanmayan biriydim. Bir blog toplantısında hediye edilen Otacı'nın limonlu zeytinyağlı şampuanı ilk kullanımda bile kendini farkettirdi. Kullanmadıysanız bir deneyin derim :)
    http://www.otaci.com/U82,8,limonlu-zeytinyagli-sampuan-400ml-bitkisel-sampuanlar.htm

    YanıtlaSil
  3. Ramazan-ı Şerifin mübarek olsun.Allah nicelerine kavuştursun.(çok alakasız ama bende böyleyim)
    havva

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özletiyorsun yorumlarını :*
      Allah razı olsun amin hep beraber inşallah

      Sil
  4. sırf şəkildə/resimde bb cream görüb daha həyəcanla oxudum :D

    YanıtlaSil
  5. Sürekli kuruyan dudaklara sahip biri olarak Blistex med plus'ı tek geçerim.
    Deotakın çay ağacı yağlı olanını kullanıyorum onun da kokusu rahatsız etmeyecek şekilde ve gayet bereketlilermiş aylardır kullanmama rağmen bitmedi.Hazır evden çok çıkmazken de sivilce izlerimi ve lekelerimi geçirmek için acnelyse diye bir krem almıştım onla cildimi soyuyorum.Asrın icadı bence bu krem:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben daha çabuk bitirdim sanırım niye ki :D bu ikinci kutum sene içinde :D o kremi okudum bir kaç yerde daha. yazın amam dikkat et :*

      Sil
  6. Birçok yerde okumuştum, dudak çatlakları için olan ürünlere dudak alışıyormuş ve daha fazla sorun ortaya çıkıyormuş diye, kendim de kullanmıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende düzenli kullanmıyorum aslında ama ilginç ilk defa duyuyorum

      Sil
  7. http://cbellle.blogspot.com.tr/2012/04/dudak-koruyucular-hakknda-bilinmeyenler.html


    Ben burada okumuştum, bu yüzden çok korktum ve artık kullanmıyorum, Üzülerek çöpe atmıştım:(

    YanıtlaSil
  8. dermoskin in bb kremini kullanıyorum ama missha bu işin piri diyerek deneme maksatlı arkadaşa onu aldık
    ama dermoskinin daha iyi olduğu kanaatine vardık şöyle ki dermoskinin emilimi daha iyi missha sanki yüzde bi kalıp oluşturuyo ve
    yüze ağırlık veriyor hissi oldu bizde, tabi memnun olanlar da çok..

    dudakları çok fena çatlayan biriyim ne kullandıysam kar etmiyor ve kar eden de devamlılık istiyor
    ben de bıktım :D Blistex med plus ı denememiştim bi de ona bakalım, bakalım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bende bir çok marka denedim. Hatta dönüşümlü olarak pearly beauty de kullanıyorum eğer yüzüm çok kuru bir gününde ise. O yüzden şunu söyleyebilirim ki bence herkesin yüzüne göre farkılılık gösteriyor. dediğin gibi sizin cildinizde dermoskin daha uygun olabilir.

      Blistex'i reoccuton kullananlar bile -ki o ilacın dudaklardaki yan etkisini bilirsin- memnun. Umarım işine yarar

      Sil
  9. Merhaba güneş kremi arayışı içindeyim hamilton nasıl bir ürün acaba? Buğday tenliyim ve 50 spf güneş kremi kullanmama rağmen bronzlasiyorum markadandir diye değişik bir şey denemek istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba :D
      ben artık heliocare kullanıyorum daha memnunum onu söyleyebilirim

      Sil
    2. Teşekkürler onu deneyeyim o zaman

      Sil
  10. Nabrut abla bu yazını bulabilmek için ne kadar geriye gittim bilsen :D Daha önce missha bb krem hakkında yazı yazdığını hatırlıyordum. Benim de aklımda bir soru vardı onu sormak istedim.
    Sence missha'nın bu kremine güvenebilir miyiz? Bilmiyorum yorumlarımı hatırlıyor musun ama beyond ürünleriyle ilgili bir yazında helal konusunda hassaslığımdan bahsetmiştim. Bunda herhangi şüphe oluşturacak bir durum var mı biliyor musun? Bu konuyu araştırmışsındır diye sana sorayım dedim. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Missha konusunda Beyond kadar kesin bir cevap veremem maalesef 😔

      Sil