Devam Eden Kore Dizileri Hakkında 2015

Okulların tatil olması ve ramazan dolayısıyla tatillerin ertelenmesi herkesi eve bağladı.
Sahura kadar olan vakit çok kısa olunca da uyumuyor ne yapıyoruz dizi film izliyoruz. -Bazılarımız tabii-
Durum böyleyken herkesin ortak derdi "ne izlesem?"

Facebook ve Twitter üzerinden devam eden diziler hakkında sorular alıyorum?
Nasıl gidiyor, beğendin mi, bende izleyeyim mi?
Aslında bitmemiş bir dizi hakkında iyidir ya da kötüdür diye bahsetmeyi sevmiyorum. Çünkü 6. bölüme kadar çok sıkıcı olup sonrasında efsaneleşen en sevdiklerim arasında giren birçok dizi var.

Ama bu sefer bir fikir oluşturması açısından yazacağım.

Uyarı: Bitmeyen diziler hakkındaki görüşlerim, diziler bittikten sonra değişebilir. Tavsiye olarak değil, fikir almak babında okuyunuz.


İlk 4 bölümünü izledim. Dizinin reytingleri Kore'de şöyle:


Çoğu bölümü 1 reyting bile alamamış, 0'da kalmış. 16 bölüm diye yola çıkılan dizinin 12 bölüm ile bitirilmesine karar verilmiş. Aslında bu kadar düşük reytingi hak ettiğini düşünmüyorum. En azından başrol oyuncusu Yo-han Byun şeker bir oyuncu. Eğlenceli ama ahım şahım bir dizi değil. Hani izlemeseniz bir şey kaybetmezsiniz.
Dizinin konusu ve oyuncuları hakkında şuradan bilgi alabilirsiniz.


İlk 4 bölümünü izledim. Konunun klasik Zoro hikayesi olduğunu biliyordum ama işlenişi de maalesef çok klasik. Buna rağmen çift birbirine çok yakışmış. Joo sang Wook pek sevimli. Şimdilik ortalama bir dizi gibi görünüyor. Ama umudum ilerleyen bölümlerde açılıp güzel bir aşk hikayesi eklenerek, sürükleyici bir dizi olması yönünde.
Dizinin konusu ve oyuncuları hakkında şuradan bilgi alabilirsiniz.



Master's sun'ın senaristinin elinden çıkma bu dizi bir Master's sun değil elbet. Ama çerezlik yaz dizisi tadında ilerliyor. 7. bölümde kaldım, çevirmen beklemekteyim. Ama bu tarz diziler genellikle 8. bölümden sonra açıldığı için belki de bittikten sonra şahane bir dizi mutlaka izleyin diyebilir ya da ortalama bir dizi izlenmese de olur gibi bir yorum yapabilirim.
Dizinin konusu ve oyuncuları hakkında şuradan bilgi alabilirsiniz.


Yine klasik ve klişe senaryosundan dolayı daha yayınlanmadan takibe aldığım bir diziydi. İlk 2 bölümünü izledim. İlk bölümden içine alan bir dizi değil. İlerleyen bölümlerde ne olur şu an bilemiyorum.
Edit: 5. bölüm dahil izledim. Hem başrol çiftin hem diğer çiftin ilişkileri eğlenceli devam ediyor. Sıkılmadan izledim.

Son olarak yorumlarından gördüğünüz üzere zevkle izlediğim bir dizi bulamadım.
Ama sizi önerileriniz varsa yorum olarak yazarsanız çok memnun olurum.

Yorum Gönder

50 Yorumlar

  1. Hayırlı Ramazanlar Nabrutcum.Ramazan da başladığım diziler The Girl Who Can See Smells bitirdim orta karar bir dizi ama beğendim şuan ise Angry Mom izliyorum gerçi son iki bölümü kaldı aşk meşk mevzusu pek yok çılgın bir anneyi ve Korenin okullarında dönen kötülükleri konu alıyor Ramazanda aşk meşk mevzularına girmeyeyim dedim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayırlı ramazanlar efendim uzun süredir yoktunuz ^^
      yoochun'un dizini izledim fena değil bencede ortalama. angyr mom is bence çok kötü. yani belki de benim tarzım değil. gerçi onu da bitirdim öyle böyle ama :)

      Sil
    2. yaz tatiliyle gelen misafirler ve ramazan dolayısıyla çok sık yazamadım ama ara ara nabrutcum napıyomuş diye kontrol ediyodum tabi :)
      angry mom'u bitirdim ve evet benimde tarzım değil. Kill me heal me' ye başladım hyun binin dizisiyle aynı tür diye peşpeşe izlememiştim.Hyde jeykle nasıl diye sormuşsun ben hyun bin hayranı olduğumdan büyük beklentilerle başlamıştım başları iyiydi ama biyerden sonra yerinde saydı yinede izlenir bir dizi

      Sil
    3. sağlık olsun da. gerisi mühim değil :*
      İzle diyorsun yani :D diziden soğuttular beni yav :D

      Sil
    4. Hyun bin hayranı olarak evet izlenmeli ama şimdi kill me heal me izliyorum bu dizinin konusu aynı olmasına rağmen çok daha iyi işlenmiş yani sen bilirsin hyun bini bir dizide daha izlemek istiyorum diyorsan izle yoksa kill me heal me'yi izlemen yeterli.

      Sil
    5. yok istemiyorum :D Hyun bin fanı değilim :D okey mersi:*

      Sil
  2. Masked prosecuter dizisini merak ediyordum insllah ortalamanin asagisina gecmez :) hyde jeykll me dizisinden sonra gözümü ona kestirmiştimkestirmiştim.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yani umarım ilerleyen bölümlerde açılır :/
      hyde 'İ ise daha izlemedim izlesem mi bilmiyorum sen ne dersin?

      Sil
    2. Kill me izlemedim ben konusal olarak benziyorlar kiyaslama yapmamak gerek bence.. Ben begendim hyun binin oyunculuk gercekten iyiydi kizlada uyum icindelerdi .. killme komedi sanirim bu komedi degildi ama guzel bir ask dizisiydi.. Kill me ile kiyaslama yapanlarin cogu begenmememis ortalama bir dizi demisler ama mesela ben ilk onu izledigim icin begendim diziyi . izleyebilirsin yaz dizileri arasinda :)

      Sil
  3. ex-girlfriend club tvn dizisi olduğu için o kadar reyting alması normal sanırım tvn kablolu olduğu için dizileri hep o civarda alıyor malesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğrudur bu açıdan düşünmedim düşük reytinglerden dolay 12. bölümde bitirdik haberini okuyunca

      Sil
    2. düşük reyting değil de konu uzatılamazdı o yüzden bitti sanki yorumları okudum da naçizane bi kaç öneride bulunacağım hyde jeykll i ben katlanamadım açıkçası izlemeye , giderek de reytinglerini düşürdü sonlara doğru hyun bin bile oynayamadı bence , my love eun dong güzel başladı ama birazcık azıcık dram senin için , high society ikinci çift çok tatlı ama ilk çiftimiz biraz olmamış gibi sung joon un rolünden ötürü de olsa bakışları beni rahatsız etti açıkçası ,mask güzel ama çok senlik değil sanki , tek önerebileceğim ha ji won-lee jin wook un dizisi çok güzel başladı tam senlik :)

      Sil
    3. le jin wook'cuğumun dizisini merakla bekliyordum biliyorsun indirdim bile ama biraz birkisn yoksa dayanamam :DD
      igh society fena değil şimdilik sevdim ama kesnilikle sung joon'u boğma isteği ile doluyum donukluğundan dolayı.
      my love eung dong izlemeye başladım. ilk bölüm tüylerim diken diken oldu bile ama onun konusunu yazarken bir adam nasıl güzel sever izleyecğiz gibi demiştim öyle de olacak gibi o yüzden devam etmeyi düşünüyorum bakalım.
      teşekkür ettim^^

      Sil
  4. Merhaba
    Mask'ı izliyormusun bilmiyorum ama tavsiye ederim.
    Birde 10 bölümlük mini çok mini bir dizi vardı Prince’s Prince.
    Ftisland – Jonghun oynuyor a dedim buda kim :) Beğendim.
    Lim Yun Ho arkadaşıda tanımış olduk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba;
      o tür dizileri sevmiyorum halbuki ji hoon ilk göz ağrımdır :D
      hımm bahsettiğin diziyi bir inceliyim çok teşekkü ettim :*

      Sil
  5. İzlenecek bir dizi aradığımda ilk senin bloga giriyorum zaten. Bunlara da bakacağım.
    Blogunun böyle düzenli olmasını da gerçekten takdir ediyorum.
    Yine görüşürüz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımsın. hep gel beklerim:) siz böyle yorum yapınca ister istmez kendimi mesul hissedip düzenli olarak yazıyorum.

      Sil
  6. İzlediklerin içinde bir tek Warm and Cozy'yi izliyorum ve aynen katılıyorum sana. Öyle bir ahım şahım yaz dizisi yok bu yıl ya ama I Remember You başladı, daha iki bölümü yayınlandı. Şimdiden bir şey söylemek zor ama etkileyiciydi, beğendim ben :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. remember you seo in guk hayranlığımdan dolayı başlamadan takibe eldığım bir diziydi. ama sensory couple ile çok benzer senaryou yüzünden biraz erteleme niyetindeyim. üst üste aynı şeyi izlemek istemiyorum :)

      Sil
  7. Ben mask,warm and cozy ve de my love eun dong dizilerine bakyrm.3'ünüde severek izliyorum vakit buldukça .Mask Secret dizisinin senaristinin elinden çıktığı icin basladm ve güzel gidiyor.My love eun dong dizisinde adamın aşkı çok güzel.Warm and cozy de eski kore dizileri tadı aldım ben .Güzel yazı olmuş.Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen warm an cozy eski klasik koer dizisi ve ben çok seviyorum bu tarzı.
      my love eun dong dizisi ise yine başlamadan takibe aldığım 20 yıl aynı kadını seven bir adamdan yola çıkarsak dediğin gibi çok güzel bir aşk izleriz diye düşündüğüm bir diziydi. e ona başlasam mı ben :)

      Sil
  8. aralarından sadece high society dizisini izleyorum onuda ikinci ciftimiz icin onlar cok tatlilar.yaz geleli my love eung dong ,mask,high society,hello monster,kimbum un yeni dizisini izliyorum aştim kendimi bu ara iclerinden en hermucan verici mask ve my love eun dong tavsiye ederim ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle 5. bölümü de izledim 2. çift şahane :))
      mask tarzım değil ama my love eung dong indirmeye başladım şu an itibarıyla teşekkür ederim.

      Sil
  9. Warm And Cozy ve High Society'e kesinlikle devam et.Warm and cozy güzel ilerliyor High Society ise tam bir klişe fakir oğlan zengin kızı zengin olmak için kullanır :D Şirket meseleleri şimdilik sıkıcı ama o 4lünün ilişki durumları izleniyor burada ana erkekten çok Hyung Sik'i çok sevdim ben efsane tatlı bir rolü var bu dizide izlersen anlarsın :D Dipnot:Uee fanı olarak Uee için başlamıştım.O konuda tek bir pişmanlık yok :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hyung ik hangisiyidi yan :) 5. bölümü de izledim ama isimleri daha bilmiyorum haha :D
      4lünün ilişkleri konuunda kesinlikle katılıyorum çok tatlılar :D
      uee çok güzel bir kadın değil bence ama bende seviyorum neden bilmiyorum :D

      Sil
  10. Ex girlfriend club ın böyle düşük reytinglere sahip olması ücretli bir kanalda yayımlandığı için diye düşünüyorum
    Özellikle high society Park hyungsik çok zevkli şuan için bayıldım diye bilirim bende

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. park hyun shik hangisiydi 6. nölümü de izledim isimlerini ezberleyemedim bu sefer :D

      Sil
    2. Chaebol çocuğu olan oğlan var ya food markete müdür olan

      Sil
  11. Birkaç kişi daha soylemis ama bende soylemeden edemeyecegim.mask dizisi izlenmeye değer bence..normalde güncel dizi izlemem bitmesini beklerim.ama aldığım duyumlar üzerine başladım ceviri beklememek icin de suan yavaş yavaş izliyorum.ji hoon un izlediğim ilk dizisi adam gerçekten harika zaten senoryo da hakeza ve başrol kadin da cok tatli ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ji hhon'u birde düşlerimin prensinde izle sen ah ah :D
      başrol kadını da 9 out 2 end 'de izlemiştim severim. çok ısrar ediyorsunuz çevirisi bitsin hiç değilse sizi kıramayacağım :D

      Sil
    2. ji hhon'u birde düşlerimin prensinde izle sen ah ah :D
      başrol kadını da 9 out 2 end 'de izlemiştim severim. çok ısrar ediyorsunuz çevirisi bitsin hiç değilse sizi kıramayacağım :D

      Sil
    3. Duslerimin prensi icin biraz gec kaldim sanirim yani suan izleyecek kapasiteyi kendimde göremiyorum..mask e gelirsek dizi izlemek hersey de oldugu gibi ruh haline bağlı olan bisey izlemeseniz de anlarim ama izlerseniz pisman olacağınızı sanmiyorum.cevap verdiginiz icinde ayrica teşekkür ederim :))

      Sil
    4. ben teşekkür ederim önerin için.

      Sil
  12. Normal şartlarda olsa şu yazından çok üzülebilirdim çünkü hiç birisi için çok beğendim diyemedin ama Allah'tan sınav dolayısıyla tavsiye ettiğin hiç bir diziyi izleyemedim neredeyse de elimde bir sürü senin güzel dediğin dizi var :D
    sana daha önce demiştim Hoo Goo's Love çok güzel diye senin deyiminle faşist bir baskı yapıp tekrar öneriyorum :D
    Zaten istesem de sana başka bir öneri yapamam keza izleyeceğim dizileri senin önerilerinden seçiyorum :D bu dizi tamamiyle tesadüf eseri başladığım senden bağımsız tek dizi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa evettt. Tamam bak çevirisi de bitmşi bir dizi sağolasın. ben ona bi bakayım :*
      ooo o zaman sana sınavlarının acilen bitmesi mutlu sona ulaşman için dua edeceğim^^

      Sil
    2. Allah razı olsun çok ihtiyacım var duaya tembellikte çığır açtım bu sene :D
      Bu cumartesi sınavım. Bitecek hayırlısıyla da bende Kore dizisi alemine dalıcam :D
      izledikten sonra yazı yazmasan da bana haber verir misin merak ediyorum beğenip beğenmeyeceğini de :)

      Sil
  13. High societyyi hevesle ve heyecanla izliyorum keşke başlamasaydım bile dedim, beklemek zor geliyor :) Masked prose.. ay yazamadım neyse :) o beni sarmadı yaa, niyeyse :/ Bir şeyler eksik kalmış gibi geldi devam etmedim ilk iki bölümüne baktım. Şimdi asıl mask izliyorum o da çok heyecanlı :)
    Veee meraklaaa ha jji woncuğumla lee jin wookcuğumun dizisini bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah birde alt yazı güzel olsaydı :(
      oyuncular şahane de konu biraz sönük evet. Mask da hiç benlik değil :(
      Le jin wookcuğumun ilk bölümü çevrildi bile <3

      Sil
  14. Çok uzun zamandır blogunuzu takip ediyorum ve ne kadar baktiysam da en sevdiğim dizilerin başında gelen Secret Garden ile ilgili başlığa rastlamadim.. Başta diziyi sevmediğinizi düşündüm ama A Gentilmen's Dignity, Master's Sun ve Sercet Garden dizilerini birbirinden ayirmadiginizi yazdiginizi gorunce sormadan edemedim..acaba neden konusu ve replikleri tam da size gore (bence tabii) olan bu diziye yorum getirmediniz? Gercekten cok merak ediyorum.. :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle secret garden bir şaheserdir. Hatta beni kore dizilerine bu kadar bağlayan dizilerin başında gelir. Neden replikleri yok peki?
      2010 yılında daha bloğumu yeni açmışken eş zamanlı izlemiştim Secret Garden'ı. O zamanlar replik kolajları yapmıyordum böyle belki tam hatırlamıyorum ama kore dizileri ile ilgili şeyler bile paylaşmıyordum çünkü zaten Kore dizileri o zamanlar bu kadar ilgi görmüyordu yeni yeni çevrilmeye başlanmıştı.
      O yüzden replikleri yok maalesef :(

      Sil
  15. Şu aralar normalde yapmayacağım bir şeyi yapıp Ji Chang Wook'un aşkı gözüme perde indirdiğinden mi yoksa ilk izleyişimde taşlar yerine oturmadığından mı bilinmez Healer'ı ikinci kez izlemeye başladım.Park Min Young da çok sevimli bir rolde oynuyor.Göz gezdirmeni tavsiye ederim:)
    Devam edenlerden hiçbirini izlemediğimden yorumlara da çok fransız kaldım:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. healer izlemek istemiyorum daha doğrusu yani o tarz bir dizi yaz vakti ramazan günü izleyip stres olmak istemiyorum. :) o tarzda bir de mask var yeni yaynılanan çok övüyor arkadaşlar ama aynı nedenden dolayı duymamış gibi yapıyorum :D

      Sil
  16. Yani Secret Garden öyle repliksiz mi kalacak? Yapmayın yaa.. Cok görmek istiyorum yorumlarınızla birlikte replikleri.. :( En çok hangisini begendiginizi de tabii.. Yoğun istek üzerine falan yapmaz mısınız acaba? :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 yıl önce izlediğim bir diziyi tekrar izleyip repliklerini kolajlamam çok vakit isteyen bir şey :( ama kim bilir belki bir gün tekrar izlemek isterim o zaman mutlaka kolajlarını yaparım. söz.

      Sil
  17. Bu arada, eş zamanlı izlemek isterseniz Orange Marmalade gayet güzel başladı Mask ile beraber.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orange marmelad özellikle oyuncuların yaşı itibaerıyla tam olarak bana hitap etmiyor sanırım aslında kızı da oğlanı da severim miss you dizisinde de beraberlerdi ama bilemedim :)

      Sil
  18. O halde begenecginize çok inandığım başka bir romantik komedi tavsiye edebilirim.. Izlediginizi görmedim ama izlemediyseniz Falling For Innocence.. Çok güldüm sahiden ve yaş grubu b/size uygun.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben o diziyi izledim postunu okumak istersen bakabilirsin ^^ http://nabrutvebiz.blogspot.com.tr/2015/06/falling-for-innocence-dizisi-replikleri.html

      Sil