Çözüm Yolları

Burası kişisel bir blog. 
Kişisel görüşlerimi aktardığım, kişisel fikirlerimden bahsettiğim yazılar yazıyorum.

Adı üstünde kişi-sel.
Yazdığım yazıların, bilimsel veriler taşımayan, hiç bir kesim, topluluk, örgüt ve kuruluş ile alakası olmayan sadece beni bağlayan içerikleri var.
Çoğu kült fikrimi açıklarken belki rahatsız olan olur diye, cümlelerin sonuna; bence, ben böyle düşünüyorum ama siz farklı düşünebilirsiniz tabi, gibi ucu açık kelimelerle saygı duyduğumu ve saygı istediğimi belirten ifadeler ekliyorum.



Yazdığım yazılarda beyan ettiğim görüşlere katılabilirsiniz o zaman desteklersiniz.
Katılmazsanız merak edip sorular sorabilirsiniz. Kendi fikrinizi dillendirmek istersiniz. Bende bu tarz yorumları bana başka bir bakış açısı kazandırması açısından zevkle okurum.
Ama yargılayamazsınız.
Yargılamak istiyorsanız kişisel blogları takip edemezsiniz. Size ters düşüyor ve tahammül edemiyorsanız okumayacaksınız.
İşte böyle çok basit bir çözümü var. 
Neden birbirimizin görüşlerine saygı duyamıyor, neden herkes kendimiz gibi düşünsün istiyoruz, bilmiyorum.
Siz biliyorsanız bana da açıklayın, rica ediyorum.

Not: Kimseye sinirlenmedim, öyle bir mana çıkarmanızı istemem. Sadece bana sinirlenen kimseleri teskin etmek, çözüm yolu sunmak istedim. Yoksa son günlerde yazı girmeme sebebim sadece çok yoğun olmamla alakalı.

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. Yazılarını keyifle okuyan biriyim, genelde yorum yazmıyorum ama buna yazmadan edemedim. Sonuna kadar katılıyorum sana. Benim beğendiğimi sen nasıl beğenmezsin diyor bazıları. Halbuki istediğimi beğenir istediğimi beğenmem ve bunu da blogumda yazabilirim. Ben de rahatsız olan olur diye yazdıklarıma olabildiğince dikkat etmeye çalışıyorum.
    Tam olarak düşündüklerimi yazmışsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle yorumun için teşekkür ederim arada böyle güzel ses verirsen mutlu olurum.
      konuy gelirsek işte biz bu kadar ince düşünürken insanlar hala havadan nem kapıyor :/

      Sil
  2. Sevgili Nabrut bu postunu bir kaç gün önce yayınladığın bayan sürücülerle ilgili yazından ötürü yazma gereği duyduğunu düşünüyorum. Orada ki yazında bende yorum belirttiğim için yorum yapma gereği gördüm keza oradaki yorumumda seni yargılamak gibi bir niyetim yoktu sadece kendi fikrimi yazmıştım fakat bugün ki postunu görünce acaba kalp mi kırdım diye üzüldüm, belkide farkında olmadan niyetim olmayan bir şeyi hissetmene sebep olmuş olabilirim. Eğer gerçekten böyle bir şeyi düşündürtmüşsem canı gönülden özür dilerim. Bilmeni isterim ki yazılarını severek okuyorum yeni bir yazını gördüğümde seviniyorum yazılarını böylesine sevdiğim birisinin bir şekilde bir yazısı yüzünden üzmüşsem bende çok üzülürüm. İnşallah kendimi doğru ifade edebilmişimdir hayırlı akşamlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım, ince düşünceli güzel arkadaşım.Allah yolunu bahtını sen kadar güzel etsin.
      Asla öyle bir şey düşünme. Seninle hiç bir alakası yok. Senin yorumların bana hep farklı bir bakış açısı kazandırmıştır. O yazı bu yazımın sebebi değil ama sebeplerinden biri elbet. yayınlamadığım yorumlar var ağır eleştiri içeren.

      Sil
  3. Bilgisayarı açtığımda ilk ziyaret ettiğim bloglardan birisin balam, çünkü sana has yorumunla farklı bakış açısından olayları okumak hoşuma gidiyor. Tek taraflı yorum yapanlara laf anlatmak zor. Zira ''Benim yorumuma saygı duy'' diyen kişi benim yazıma saygısızlık ediyor ve yanlış yaptığının farkında bile değil. O yüzden sıkma tatlı canını... Yazmaya devam ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın aynen bende postlarını bekleyip içten içe kızıyorum çok az post giriyorsun diye.
      Sıkmadım sağolasın. Sadece canı sıkılanlara çözüm yolu sundum umarım üzerlerine alınırlar :D

      Sil
  4. Sen deniz üstünde yürüsende "yüzme bilmiyo da ondan"diyen bir grup mutlaka olacaktır nabrut,onun için sen yoluna devam et biz seni seven takıpcılerın senınle beraberız. Ayrıca eleştirir ama mutlaka ne yaptı dıyede seni takip ederler böylede ikiyüzlü bır Dünya'da yasıyoruz maalesef:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hah işte tamda böyle. olan lafı sayıp acaba ne yazmış diye tekrar okumaya dönenleri ilginç buluyorum. Hangi kafada yaşıyorlarsa artık :D

      Sil
  5. Blog ortami bence ozgur olabildigin bir ortam icerik olarak ne olmasini istedigin ne yazmak istedigin blog sahibine kalmis bjrsey ... Her turlu goruslerini ve yazilirini keyifle okuyan biri olarak boyle devam et sen :) benimde cok karsilastigim birsey umursamiyorum genelde oyle insanlari..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana bile mi saldırıyorlar. Hadi ben bazaen sivri laflar ediyorum sen hanım hanımcık bir kızsın :*

      Sil
  6. Saygı?
    kapitalizmin herkese damardan verdiği vitaminlerden biri, maksat neo(matriskteki herif) kıvamına gelsin herkes.
    Benim kimseye saygım yok(istihzalar kaydı bozmaz), ve buna itina ederim. Heleki şu zamanda.
    Lâ-kin azami özen gösterdiğim şey kimseye saygısızlık etmemek yönünde. Lâkin benim bu davranışım saygılı çocuk diye yorumlanıyor(tuhaf)

    Dipçe 1: Saygı(+1), Saygısızlık(-1) kimseye +1 vermiyorum sadece, 0 neyine yetmiyor kapitalizmin klonlanmış canlılarına.
    Dipçe 2: Örtünme kaidelerini bildiğin ve uyduğun(u belirtmiştin) için(ki bilgelik gerektirmez karakter meselesidir) +1'rin var bende :D
    Dipçe 3: +1 istemezük ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç matrix izlemedim. o yüzen ilk cümleyi yorumlayamayacağım.
      Ama özenilesi bir matematik hesabın var. eğer gerçekten uygulayabiliyorsan tebrik etmek gerek. Ben kapitalizmin oyuncağı olduğum için serumuma saygı kaıştırıp beni zehirlemişler :)
      neyse ben uzatmadan +1'imi alıp huzurlardan çekileyim :D

      Sil