Yine Paçalarımdan Feministlik Akıyor

Hazreti Adem'in cinsiyeti yokmuş. Bir uzman (!) apla uzun araştırmalarından sonra Hz. Adem ile Hz. Havva'nın aslında cinsiyetten ari olan ve insan türünü temsil eden birer prototip olduğunu savunmuş.

Onu bu sonuca ulaştıran uzun araştırmalarının süresinin, bir kaç saate denk geldiğini düşünüyorum. Çünkü çok mesnetsiz ve uzmanlık alanı dışındaki konularda uzmanlık (!) konuşturmuş. 
Zaten işin ehli insanlar kendisine gerekli cevabı verdikleri için ayrıca ben yazmıyorum.



Ama bende bir yandan düşünüyorum atalarımın bir cinsiyeti yoksa ben neyim?☺
Allah'ım ben nasıl bu hale geldim? Soruyorum kendime, sonra neden kendime sorduğumu soruyorum.
Derin bir boşluk tabi.
Bu teoriyi ortaya atan uzman aplayı bulmak, bu feministçe yaklaşımına saygı duyarak, edep dairesi içinde, eğer onlar cinsiyetsiz ise bizim nasıl sonradan cinslere ayrıldığımız hakkında bilgi almak istiyorum.

Bana uyduracağı Darwin teorisi benzeri bir saçmalık varsa sevineceğim. Kendince dayanakları var diye.

Ah birde şu mevzu var, uzman (!) apla kişisi aynı yazıda, kadının erkeğin kaburgasından yaratılmasına pek içerlemiş, erkekten bir parça olmamıza bozulmuş.
Peki aplacım, aşkım, böceğim biz hiç değilse kaburga kemiğinden yaratılmışız, bu düşüncene göre ayaklarımız altına aldığımız topraktan yaratılan erkekler ne yapsın, ölsün mü?

Hatta apla sen en iyisi biraz toprak üzerinde zıpla, tepin, böylece erkek ırkına olan hıncın azalır. Hahah☺


Nabroşka Moskof'tan bildirdi.

Yorum Gönder

25 Yorumlar

  1. sabah sabah iyi güldüm ahahahah :D Allahta seni güldürsün..
    sonucu merak ettim atalarımızın cinsiyeti yoksa ben niye dişiyim peki hahah :D

    YanıtlaSil
  2. Her zamanki gibi Süpersin nabrutcum👏👏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim efendim her zamanki gibi çok incesiniz :)

      Sil
  3. Okuyunca aklıma Queer teorisi geldi. Bence dayanak noktalarından biri bu olabilir. Queer teorisi dediğimiz şey bildiğin gibi aslında kadın ve erkek cinsiyetinin olmadığını bize bunları toplumun yüklediğini savunan eşcinselliğin temel teorilerinden biridir. Basitçe bu teori LGBTI tanımlarını tekrar yapmaktadır diyebiliriz. Bu teoriden eş cinsselliği çekip alınca sözde uzmanın fikrine çok ta ters olmayan bir şey karşılıyor bizi hem nedense yazını okumaya başladığımda düşündüğüm ilk şey bu teori kesin bir yerde eşcinselliğe bağlanacaktır idi ama bağlamamış çok şaşırdım ancak yakında bir LGBTI savunucusu bunu kendine dayanak yaparsa şaşmam :D. O yüzden queer diye düşündüm direk. Eh neyse efenim, bize de bu sözde uzman için Allah akıl fikir versin demek düşer ne diyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok eşcinselliğe bağlamıyor. tezini bağladığı yer Kuranı kerimde geçen hazreti Ademi işaret eden ayetler ama arpçada fransızca gibi eril ve dişil kelimeler olduğunu bile bilmiyor o kadar çürük bir yazı

      Sil
    2. hadi ya cinsiyetsizlik diye bir bölüm görünce direk queer çok yakışmıştı halbuki oraya bağlasaydı veya bağlamasa bile ima etseydi bir nebze kurtarabilirdi :D

      Sil
  4. Vay nabrut resmen çerçevelenip de duvara asılacak şekilde süper bir yorum yazmissin. Bayıldım toprağa basma mevzusuna :)
    Yüksek lisans yapan ve az önce bir sunum yapan kızçe sana en derin sevgileri ve hürmetleri sunar;)Sunumdan sonra seni okuyorsam ne kadar kıymetli biri olduğunu bil kendine çooook iyi bak;)Allah a emanet ol :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. off hocam öncelikle geçmiş olsun :) Allah zihin açıklığı versin.
      ve tabii bu güzel yorum karşısında ne kadar mutlu olduğumu tahmin edersin. selametle :*

      Sil
    2. Saol cnm;) bakndun o kadar saskin misimki rumuzu yazmayi unutmusum ;) anomimden bir kizçe bm bile kendimi zor buldum simdi;)hayirli gunler canim...

      Sil
    3. kıçe demişsin ya hemen oradan ben anlamıştım :)

      Sil
  5. Alaalaaa,cinsiyet yoksa nasıııl çoğalmışız ki acıbaaa???Hayır Allah'ın işi yokmuş da sürekli önce bir adam,sonra kaburgadan bir kadın fabrikasyona mı girmiş töbe töbeee.....

    YanıtlaSil
  6. Kadının erkeğin kaburga kemiğinden yaratılması mevzusu Tevratta var olan bir Yahudi inancıdır. Kur'an'da bununla ilgili bir ayet yoktur. Aksine Kur'an'da kadınla erkeğin aynı maddeden yaratıldığı ifade edilmektedir. Hadislerde ise "kadın kaburga kemiği gibidir" diye bir ifade geçer fakat bunu Peygamber Efendimiz (sav) kadına hassas davranılması gerektiği hususunda mecazen kullanmıştır.

    Hz. Adem'le Havva'yı neye göre cinsiyetsiz ilan etmiş bunu ben de çok merak ettim. Aslında bu konuda o kadar çok teori var ki daha o teoriler çözüme ulaşmamışken yeni teoriler ortaya atıp ben gibi İlahiyat öğrencilerinin sınav soru sayısını artırmaya ne lüzum var. Teker teker gelseler iyi olur :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hımm şöyle deyim sana yazan kişi tezini kuvvetlendirmek için Kuran-ı kerimden örnek veriyor ama daha arapçadaki eril ve dişil kelimlerin varlığından bile haberdar değil. yani cevap vermeye lüzüm görmeyelim :)

      Sil
  7. Hahah son yazdığına çok güldüm. Bence de eğer atalarımızın cinsi yoksa biz nasıl cinsiyetlere ayrıldık. Bunu da açıklayaydı da kafamızdaki soru işaretleri kalkaydı :D

    Bir de bir şey soracağım. Sorabilir miyim? Tamam soruyorum :D Bu yazıyı yazarken canın sıkkın mıydı? Yanılmıyorsam bir önceki postunda keyifle daha doğrusu ''Gülerek okuduğunuz yazıları ben genelde moralim bozukken yazıyorum'' demiştin. Merak ettim komşu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. apladan cevap bekliyoruz :)
      sor konşu sor :D
      şimdi ''en çok güldüğünüz'' :) demiştim bunlar normal gülmelikki normal ruh halimde çok normal değil zaten ahaha :DD

      Sil
  8. E bakraç burcunun faydaları konşu kendimden biliyorum :DD Ay bak bizleri övesim geldi neyse postu mundar etmeden sessizce gidem ben :D

    Ayrı bir post yazda şu egolarımızı azıcık şişirelim e onlarında bakıma ihtiyaçları var bir yerde :D

    YanıtlaSil
  9. Ben "adem "kişisinin muzekker ( erkek) veya müennes ( kadın ) değil de müşterek ( ortak ) bir ismi temsil edildiğini anlıyorum.Bu durumda Adem icin gecerli olan herşey Havva için de gećerli oluyor.Adem ( as ) kastedilmiyor.Adem derken topluca insan alınıyor.Ben böyle anladım;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ademoğlu tabiri kadın erkek herkes için kullanılır evet ama bu bahsettiğim yazı çok farklı amaçlar taşıyor. şimdi polemik yapmak istemiyorum :D

      Sil
  10. hahaha çok güldüm valla :D erkekler napsın ölsünmü hhahaaahyyy ayrı bi gülme sebebim oldun sağolasın :D :D

    YanıtlaSil
  11. Ay Allah`ım yaa cidden komik bi durum gülüyorum ama bi yandan da düşünüyorum ya nasıl insanlar var böyle hem o kdr araştırma yap sen sonucunda da böyle saçma bişey uydur yok yani eger araştırma yapacaksan tarafsiz olup kuran-ı kerim dende araştırması lazım ne mantıksız bi durum küçük bi çocuk bile inanmaz bu söylediğine a apla nın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uzman apla ilahiyat mezunu :S aslında amaç belli or yüzden fazla söze gerek yok :(

      Sil