Romantik İslamcılık Nedir?

Romantik islamcılık nedir?
Son zamanların popüler söylemi romantik islamcılığı ben somut bir örnekle en anlaşılır hale getireceğim, kendimce.
Romantik islamcılık muhafazakar sevgilinle şömine önünde şarap yerine çay içmeyi tercih etmektir. -Şömine olacak illa.-
Muhafazakar sevgili kelimesinde bir tezat var bende farkındayım. 

Romantik islamcılığa kendimce başka örnekler oluşturabilirim.

*Sabah namazına sevgilinin seni uyandırmasıdır.
*Balayında umreye gitmeyi hayallemektir,
*Camiden çıkan erkek/kadınlara hayranlıkla bakmaktır,
*Ayeti Kerimelerle sevgiliye göndermeler yapmaktır.
-Beraberken müjde ayetleri, ayrılınca asi olan kavimlerin başına gelen helak ayetleri ile- gibi.
Başına taş yağacak alçak adam-kadın mesajı vermek adına.
*Buluşma yeri olarak camii avlusunu seçmek, hatta cami önü selfie çekilmektir.
*Sabah gelen ilk mesajın günaydın yerine Selamün Aleyküm olmasıdır.



Gülmeyin, tamam okurken gülünesi, ya da yazıya dökünce komik bir tablo oluşuyor biliyorum.
Neyse ben şu yazıyı bir toparlarsam daha da bu konu hakkında bir şey yazmam. One minute. ~.~

Sonra; romantik islamcılık da iki sevgili arasında şöyle bir diyalog geçebilir:
-Cumadan çıkınca buluşalım Mücahidem. :))

Akşam ezanından önce evde ol, demek romantik islamcılık kapsamına girer mi emin değilim.☺

Tesettürlülere uygun otel, tesettüre uygun mayo, tesettüre uygun blalop djflksdjf .....  sonra şimdi de tesettürlülere uygun hale getirilmiş aşk hayatı son moda...

Bu konu hakkında kendi fikirlerimden bahsetmek istemiyorum.

Ama siz ne düşünüyorsunuz merak ediyorum.

Edit: Polemik olmaması açısından yorumlara cevap yazmadım.
Ama bana bambaşka bakış açıları veren şahane yorumlarınızı zevkle okudum çok teşekkür ediyorum.

Yorum Gönder

42 Yorumlar

  1. helal dairesinde oldukça fena fikirler değil....:)

    YanıtlaSil
  2. ne düüşündüm bilmiyorum tek gördüğüm Ayet-i Kerimedeki ismim dermişim haha :D

    YanıtlaSil
  3. Vay vayy mucahidem demek? Gecen bir talebem dugun fotolarını gosterdı camide damat onde gelin arkada dugun fotosu cektirmişler. Musluman asıkların mekanları bıle varmış ben tabi yası gecmiş bir bayan oldugumdan tesadufen gıttıgım mekanın musluman genclık tarafından kullanıldıgını etrafıma soyle bır bakınca anladım da iş işten geçti eşimle baya bır gulmustuk yaslı bır cıft olarak mekandan hemen ayrıldık.merak ediyorum nabrut acaba yabancı bır erkege elını vermeyen bu mucahıde nıkahsız sevgılısının elını tutuyormu?neyse bunlar derın mevzular seni baymadan kacıyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ayetleri katistirmasinlar da naparsa yapsinlar

    YanıtlaSil
  5. islamda bir kadının başka erkeğin sesini bile duyması günah diye biliyorum ben öyle değil mi? birde misal el ele tutuşup yürüseniz bu günah mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evlilik olmadan el ele tutuşup yürürseniz haramdır zinadır evet, doğrudur. erkeğin sesini kadının duyması haram değil, örnek ezan sesi, kadının sesini (bazı şartlar ve durumlar hariç) erkeğin duyması helal değildir bu doğru. Bazı şartlar - dediğime örnek verirsek otobüste şoföre dururmusunuz acaba - demek istiyorsun mesela, kardeşinin sesini kayedipte dinletemezsin ki amca dur desin. yani her şey için bir durum var. tabi ki bu en basit bir örnekti.

      Sil
  6. Edep nedir unuttuğumuz için başına muhafazakâr yazmak daha mide bulandırıcı hale getiriyor. Adamın abdest suyunu şalıyla silecekmiş hanım kız. Tövbe Yarabbim. Benim gibi sakin bir insanı bile çileden çıkarabilecek kadar uygunsuz, özenti, eğreti. Utanıyorum.

    YanıtlaSil
  7. Otobüs durağında sevgiliyle öpüşmek d bu sınıfa giriyor mu? (Tövbe Ya Rabbi! Bu gözler daha neler görecek kim bilir?)

    YanıtlaSil
  8. Sevgili olayını onaylamadığım için bişeyler demem uygun olmayacak o nedenle susuyorum.

    YanıtlaSil
  9. açıkçası muhafazakar moda bloğu olarak adlandırılan bir bloğa sahip olan bana bile bu fazla geliyor. Evet, beraber sabah namazlarını kılınca, ya da eşim imamlık yapınca ona olan sevgim perçinleniyor. Ancak tutup da böyle romantizme girmek... Zaten tesettürlünün sevgilisi de olmaz doğrusu bu. ha sevdiği olabilir orası ayrı.

    YanıtlaSil
  10. Rezillik oldugunu dusunuyorum nabrut, baslarda komik geliyordu ama simdi midemi bulandiriyor boyleleri Allah akil fikir versin desem sonumuz hic hayirli degil mi desem ... soyleyecek cok sey varda soyleyecek bir seyim yok -_-

    YanıtlaSil
  11. Off çok kafa karıştırıcı bir durum...Yazdım yazdım sildim...En son şunları yazmaya karar verdim ki : Muhafazakarlığın karşılığının tesettüre girmek demek olmadığının,muhafazakarlarca güzel bir tespiti aslında..."Göz zinası bile var. Kapanmalısın ve kendini korumalısın" diye korkutulmuş biri olarak islama kelimesi kelimesi uyanlara uymayan bir durumdur vesselam...
    Arada kanunlara uygun nikah ve sonrasında kıyılmış dini nikah varsa dini bütün bir çift için tadından yenmez durum olsa gerek ve hoca nikahını herşeye kılıf olsun diye kullananlar adına da tadından yenemese gerek çünkü zaten bana ne :D Herkes bir başkasını incitmiyorsa gönlüne göre yaşasın...Sevgiliyle camide çektirilen fotoğraftan kime zarar gelir...

    YanıtlaSil
  12. Hemen hemen herkesin elinde akıllı telefon olmasına rağmen ki olmasa da farketmez ''alarm'' diye bişey var.Fakat ısrarla bu romantik islamcılar niyeyse ''Aşkım sabah namazına beni uyandırır mısın?'' diye birbirlerini uyandırmaya devam ediyorlar.Sevaba mı girdin şimdi günaha mı diye sorarlar adama :D

    YanıtlaSil
  13. Aslında güzel bişey seni doğru yola yönlendiren birisinin olması ama bi yandanda düsününce Allah Aşkıyla değilde onun aşkıyla İslama yönelmen Namaza baslaman ne biliyim biraz çelişkili ama ''MODERN AŞKLARA'' tercih edilecek bir aşk :D

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. Benimde böyle fikirlerim var kafamdan geçen :) bence bu moda güzel bir moda :))

    YanıtlaSil
  16. bunlar evlilikteyse şahane düşünceler, ama evlenmeden olan her şeyin adı zinadır, ister Selamun Aleykum ile uyandır, ister Camide buluş, Evlilik olmadan sevgili olunmaz.! Evliliğin tadını tuzunu alıyorlar evlenmeden önce sonra neden vay öyle vay böyle, "flört" İslamda yoktur, tabi ki taraflar tanışıp görüşüp kim olduklarını bilip de evlenecek, tanımadan da evlenmeyin zaten (sanki aylar/yıllar geçse tanıyacaksın ya, benimki de laf işte). Ama her şeyin bir sınırı vardır, her şeyin bir kuralı vardır, neyse Fıkhi konuları yazsam buraya çok yer tutar. Kimi bunları kabul eder, etmeyenler de günaha girer zaten, ve bunlar benim ya da bir Fıkıh ya da diğer İslam alimlerinin görüşleri değil, İslam dinin görüşleridir.
    Konuyu geçtim...

    Romantikliğe gelince, öyle liseli aşıklar gibi benim tabirimle "vıcık vıcık" aşklardan hiç hoşlanmam, aşırı romantiklikten. Yok bilmem dünyada açan en güzel çiçeğin yaprağına düşen çiğ damlasının içindeki bakterinin masumluğu gibi aşkı masum ve büyükmüşmüşş ay öğğğ :D (böyle şeyi yok ya ben uydurdum şimdi korkmayın daha bu kadarı keşf olunmamıştır :D ) bir kere o bakteride nefis mi var da masum olamasın yazık baktericik. Dozunda romantikliği severim. boyum kadar kocamaaaaaaaan bir demet Güle hayır dermiyim. demem tabii ki, ayrıca tüm bu yazdıklarım evlendikten sonrası için, karı koca arasındakı ilişki için, yani sevgili romantizmi değil ALLAH muhafaza!!

    YanıtlaSil
  17. Yaa saçma ya...ağzımi bozmadan yazacam..kız kapalı erkek böyle birini Seviyor kapalı ve İslam a uygun oluşunu sabah namazı kaldırıs da var bunlari sevgili olayini onaylamiyorum bunlara hadi neyse tamam da bunun yaninda sosyal medyada yanyana pozları var bu ne çelişki ??bu bır örnek biraz islam biraz nefis karışmış..diğeri ise her halti yiyor Afedersiniz ama ..Bu da tam bi arzu ve istek.. şimdi bakarsaniz bence ikiside uygun deil..

    YanıtlaSil
  18. Sabah namazı haricindekiler pek bir iğreti geldi:) yoksa ben muhafazakar değil miyim? :))
    Dışarıda gördüğüm gençliğin durumu vahim! Zekaları hariç her şeylerini sergileyip,kullanıyorlar!

    YanıtlaSil
  19. Şahsen bu konularla ilgili olarak tek fikrim olumsuz gördüğüm herşeye ve her kişiye dua etmek..
    Eleştiri yapmakla bitmiyor ya da durum tespiti ile ya da değerlendirmesi ile ya da düşünmek ile ya da düşünüp ah vah etmekle ya da buğzetmekle..
    Bakıyorum ki baş edemiyorum hemen dua ediyorum ve sonrasında hüsnüzan faslım başlıyor..
    Yok aslında o şöyledir de böyledir de diye.. Kendi kendimi bayıncaya kadar hüsnüzden edip bi de dua ediyorum ki zaten artık sırf bunları yapmaya erindiğim için etrafı görmemeye başlıyorum..
    Rabbim bizleri nefislerimizin eline bırakmasın..
    Âmin..

    YanıtlaSil
  20. bknz: http://www.youtube.com/watch?v=svN9lHh1bYI

    İslam'da bir romantizm arayacak olursak
    Hz. Aişe ile Peygamberimiz arasındaki kördüğüm hikayesine
    Hz. Peygamber'in eşi ile yarış yapmasına, sırf uzaktaki bir düğünü seyretsin diye eşini sırtına almasına
    Hz. Hatice'nin "Allah seni utandırmaz" diye eşini en zor anında teselli etmesine
    Hz. Adem'in eşinin gönlünü etmek için cennetten vazgeçmesine
    Hz. İbrahim'in sırf Allah rızası için eşinden vazgeçtiğinde "bunu Allah emretti ise git ya İbrahim" diyen Hz. Hacer'e
    bakabiliriz.
    Ama birbirlerine trip atmak için ayetleri kullanmanın adı romantizm olmasa gerek. Üstelik bir de bunu helali olmayan birine yapıyorsa İslam'dan söz etmek İslam'a hakaret olsa gerek.

    YanıtlaSil
  21. Youtube de dolaşırken nereden nasıl karşıma çıktı bilmiyorum. Şu İslami romantizim içeren videoları ilk izlediğimde utançtan yerine dibine giresim geldi desem yalan olmaz.Ne alaka şimdi bunlar diyebilirsiniz. :)Bilmem konuyla bağlantı kurup paylaşmak istedim. Dünya müslümanları almış başını gidiyor. Kötü hissettim.
    https://www.youtube.com/watch?v=QWBum0Ck5tQ
    https://www.youtube.com/watch?v=HfU4Bkkhaj8

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyy çok korkunççç, yerin dibine girme konusunda katıldım size. özellikle birinci video iğrençti benim için, mahremleri olmayanların yanında makya helalmış gibi bir de bunu kocasına yaptırıp internete koymuşlar, tövbe Ya RABBim, ALLAH kimseyi doğru yoldan şaşırtmasın, bizim doğru bildiğimizden değil, ALLAHın doğrusundan inşeALLAH...

      Sil
  22. İlla yaşanacaksa bu romantizm, çoğu yorum yapan arkadaş gibi bende evlilik dahilinde olmasından yanayım. Ki zaten 'muhafazakar' dairesi içinde yaşayan insanlar evliliklerinde sabah namaza kaldırma, abdest alırken havlu tutma ya da ne bileyim tatillerde umreye gitme hayallerini romantizm olarak adlandırmadan yaşarlar. Senin de dediğin gibi tesettür mayosu, tesettür havuzu vs gibi bu düşüncelerin de evlilik olmadan, dini olarak kati yasaklanmış ilişkilerin daha sevimli hale getirilip Müslümanların daha da yozlaşmasını, daha da asimile olmasını isteyen bir kesimden çıktığını düşünüyorum, ya da bizler yaptığımız yanlışları namaz, umre, abdest gibi kutsal terimleri kullanarak vicdan azabımızı giderme yoluna gidiyoruz. Ne yazdım ama :D Velhasıl kelam ellerine sağlık diyorum güzel bi yazı olmuş :'')

    YanıtlaSil
  23. Senin yazdıkların dışında şunu görmüştüm; sakallarına bulaşan abdest suyunu başörtümle sileyim.
    Elimde değil güldürüyor insanı :D
    Bana bu tip şeyler hiç mantıklı gelmiyor, yukarıda arkadaşın dediği gibi çocuğa beni namaza kaldır diye mesaj atıyorsun, sevap mı işliyorsun günah mı?
    Evli çiftleri bilmem ama böyle kapalı kızların sevgili hayalleri bana saçmalık geliyor.

    YanıtlaSil
  24. aferim sana iyi gündem yaratmışsın, siyasetle ilgilenmeyi düşündün mü hiç ?

    YanıtlaSil
  25. Yalnız arkadaşlar hepinizden ve nabruttan allah razı olsun.bu konuda tek olmadigimi anladim:))

    YanıtlaSil
  26. öyle şeyler hayal etmeye çalıştım da kendimden soğudum :)

    YanıtlaSil
  27. Ben balayında umre olayını çok yadırgıyorum. Lütfen yanlış anlamayın ama evlendiğimiz ilk bir kaç gün çiftler için çok önemli inanın kadınlar için çok daha önemli. Eşlerin birbiriyle alakadar olması gerekli hele de duygusal açıdan ilgi göstermeleri evliliğin ilerleyen döneminde çok daha sağlıklı ve mutlu olunmasına yardımcı oluyor. Böyle bir zamanda Allah'a ibadet için en kutsal mekana gitmek şart mıdır? İnsanın hiç bir şey düşünmeden ibadet etmek istediği bir yerde balayı yapması bana her anlamda yanlış geliyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  28. Polemik olmaması açısından yorumlara cevap yazmadım.
    Ama bana bambaşka bakış açıları veren şahane yorumlarınızı zevkle okudum çok teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  29. bence olayları şahsileştirmemek gerekir. herkesin düşüncesine saygı gösterilmeli .
    şöyle düşünelim haya gücümüzün sınırı yok ve insan neyin yoğunluğundaysa onun hayalini kurabilir mesela çok ama çok zengin aile yurt dışında paris de veya herhangi biryerde evlenmeyi hayal ederken köyde yaşayan ve durumu da pek müsait olmayan bir genç kızımızın en büyük hayali sıradan bir düğün salonudur. şimdi ne paris de evlenmek isteyeni yargılabiliriz nede sıradan düğün salonunu hayal eden kızımızı yargılayabiliriz. herkes durumuna göre hayaller kurar ve bence nabrutcum şu yazdıgın yazı aslında cok hoşuma gitti çok da güzel hayaller romantiklikler. illa romantiklik , hayal deyince açılıp saçılmak içkiler ortada gezsin falan değilki...pekala böyle bir ilişki içerisinde olmak en güzel hayal mutluluk romantikliktir bence..

    YanıtlaSil
  30. Bu kapali genç kizlar zaten ne yapsa suc. Başörtülü olabilir sevdiği biri de olabilir onunla cuma namazindan sonra bulusalim derken ya da sabah namazina uyandirir misin derken emin olun aklindan muhafakar romantik olalim diye geçmiyor :) ki geçse ne olur. Adam sabah namazina telefon cagrisiyla kalkmis mi kalkmis.Gunahini sevabini ölçmek bize düşmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazdığın şeyler başı açıklar içinde geçerli sen merak etme toplumun tabuları yüzünden ne yapsak yanlış ne yapsak ahlak dışı kabul ediliyor

      Sil
  31. saçma saçmalık aslında daha neler neler yazasım var ama gereksiz polemikler çıksın da istemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ZİNAYA YAKLAŞ MAK GÜNAHTIR YANİ SEVGİLİLİK OLAYI TABİİ KİDE ONLARIN HAYATINA KARIŞAMAYIZ AMA RABBİMİZİN AYETİNİ BAŞIMIZDA TAŞIRKEN ONUN İSTEMEDİĞİ BİR ŞEY YAPMAK UYGUN BİR ŞEY DEĞİL HEM SABAH NAMAZI FALAN BAHANE SONUÇTA ZİNAYA YAKLAŞTIKLARINDAN seni seviyorum (!) DİYEREK BİRBİRLERİNİ CEHENNEME ATIYORLAR!! EĞER SEVİYORSAN , SABREDİCEKSİN, DUA EDİCEKSİN, KAVUŞACAKSIN BU DÜNYADA KAVUŞAMAZSAN sonsuz DÜNYADA KAVUŞURSUN!
      Peygamberimiz (s.a.v) demiş ki "Cennette seninle yaşayacağım için ölüm bana hoştur ey Aişe." (O ne güzel bir aşk!ALLAH (C.C) Hepimize böyle bir aşk nasip eylesin...)"
      İSlamda kim iffetini korur , aşkını kimseye söylemezse bi RABBİNE söylerse ve aşkından ölürse o kimse ŞEHİTTİR! İslamda aşkın yerini ve sevgilinin yerini öğrenirsek bizim için yararlı olur savepta günah ta mantıkla doğru orantılıdır!

      Sil
  32. Yan yana gelmesi bile hata olan iki kavram muhafazakar ve sevgili... Allah'ın kati suretle yasakladığı ilişkiler yaşayıpta sonra "Vay efendim ama biz birbirimizi namaza kaldırıyoruz" demek yaptığın yanlışı meşrulaştırmaya çalışmaktan başka bişey değildir. Ama unutmamız gerekir ki "Helal de haram da bellidir!!!" der başka da bişi demem.

    18 Ocak 2015 23:22


    demem.

    YanıtlaSil
  33. nabrut reyis selam. ben bi ara, bu eylül zamanları falan blogunu bulmuş ve eski yazılarına dadanmış adsız. hatırlamazsın büyük ihtimal.
    valla ben de bir anda nasıl becerdiysem senin blogu unutmuştum, bu sabah durduk yere aklıma geldi "ya kıbrısta okuyan bi kız vardı takip ediyodum niye bıraktım ki. adı neydi blogun neydi neydi... ters bişiydi sanki ters... ters.. haaa NABRUUUT." dedim ve şu an burdayım. seni unuttuğum süre içerisinde boş kalmayıp reyisliğini gösteren yazılar yazdığın için teşekkür ederim. blog takip şeysime ekledim artık unutmam, buralardayım no kaçış.

    yazıya dönüyorum. şunu yerleştireyim bi CCC NABRUT REYİS CCC

    senelerdir şahsımının "ebru ve ney kursunda kız düşürmeye çalışan gözlüklü sünepe dindar taklidi yapan kağıttan mücahitçikler" diye uzun uzun uzadıya tanımlamaya çalıştığım hedeye muhteşem bir isim verdiğin için minnettarım. "romantik islamcı" şalsdklsakd. o kadar güzel bir tanım ki, bir bakan bir daha bakıyor sayın seyirciler.

    şimdi bu olay tamamen özentilik başka bir şey değil. istediğini yapmak istiyor ama bir taraftan da fikir ve güç modasına uymak istiyorlar. o vakit kendilerine dur diyecek herhangi bir ahlaki güç olmayacak karşılarında. bir de işin havası cabası. şimdi islamcılık in, islamcılık moda, büyükler de bişi demiyo ooh. yahu bunu iran 70lerde buldu, bizimkiler 2010larda. 40 sene zarardayız acilen kapatmamız lazım.

    bir de bu namaz kılar gibi yapıp gelinliklerle fotoğraf çektirme moda oldu. ilahiyatçılar çok daha iyi bilir de, seneler önce bir kitapta namazın şakasına bile taklit edilmesinin çok ama çok büyük vebali olduğunu okumuştum. sen kalkıp millete bunun havasını atmak için yapıyorsun bir de. dinin ile övünüyor ve hava atıyorsun. tek lokma kuru ekmekle günlerini geçiren, hasırda yatan bir yetimin tebliğ ettiği bir dine benziyor mu ordan bakınca? bilemedim.

    sevgililik konusunda bir çok yoruma da haliyle katılıyorum. Allah muhafaza yahu, haram olan bir şeyi sen kalkıp dinin içine sokmaya çalışıyorsun. ha ben evlenmeden bir şeyler yaşamak istiyorum dersin, senin bileceğin iş. tek kelime edenin bizzat karşısındayım. ama bunu kalkıp da dinde yeri varmış gibi göstermelerine son derece karşıyım. Allah rızasıymış bilmemne. ne halt yersen ye kardeşim, islam dediğimiz dinde öyle bir şey yooooğğkk. yok!

    yalnız tesettür otelleri hakkında kabahatliyim. babam durumu çok iyi olduğu ve seyahatlere gittiği halde anacığımı hiç gezdirmedi, 30 küsür senedir. varlık içinde yoklukta yaşadı hep. ben de param konuşur diyip iki yıldır onu bu otellere götürüyorum cıbı cıbı yüzüp dinleniyo azcık, hem de değişik yer görüyo hayatında ilk kez. başka çarem yok diye savunacak değilim, neticede dinin indiği insanlar bu şekilde yaşamıyordu. bunu unutmamak, günahlardan kendini kurtarmak için (o nası oluyosa) kaypak hareketlere girmemek lazım.

    evet ilk yorumumu yaptım. ben arayı kapatmak için diğer yazılara uçuyorum çüüüss.

    YanıtlaSil
  34. Allah akıl fikir versin bu millete!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  35. İSLAMDA ZİNAYA YAKLAŞMAK BİLE GÜNAHTIR! NE DURUMLARA DÜŞÜLMÜŞ BAŞIMIZDA AYET TAŞIRKEN RABBİMİZİN İSTEMEDİĞİ BİR ŞEYİ YAPMAK SİZCE DE TUHAF DEĞİL Mİ?EĞER BİR ŞEY GÜNAHSA RABBİMİZ BİZİ KORUMAK İSTİYORDUR.GÜNAHAPLAR MANTIKLA DOĞRU ORANTILIDIR! UNUTMAYIN VE SEVTESETTÜRLERE UYGUN OTELİ MAYO ÇOK MANTIKLI DÜŞÜNCELER BUNU KOMİK BULMUYORUM

    YanıtlaSil
  36. " Öyle ki sevgiyi yaratanı sevemeyen yaratılanı mı gerçekten sevecekti ?Bilemedik.Allah için seviyoruz dedik şeytanın sevdirdiğini bilemeden , farkedemeden. Dünyanızdan evvel ahiretinizi düşünmeyip lakin sizi sevdiğinizi söyleyen kimse ya sizi sevmiyordur yada sevdiğini sanıyordur. Birinin gerçekten sizi sevdiğinizi anlamak için onun sizin ahiretiniz için çabasına bakmanız yeterli olacaktır.Eğer hiç bir şey yoksa bu sevgi sadece dünyalık ve nefsani arzular dürtüsünden ibarettir.'Evlilik aşkı öldürür 'demeleri işte tam da bu yüzdendir.Evlilik Aşkı Öldürür Diyenler, Evlilik Aşkı Öldürmez bilakis güçlendirir fakat evlilik Gerçek bir sevgi olup Olmadığını Ortaya Çıkarır çünkü artık nasıl seveceğimiz den bile bi'haberizdir. Daha kendi sevgimizden habersizken gerçekten sevip sevemediğimizi bilmiyorken başkasının sevgisine güvenerek nice temeli bozuk olmasına rağmen adımlar atıyoruz.

    Şunu unutmayalım ki daha Rabbine en azından namaz sadakati olmayanın size nasıl sadakatı olabilir ki?...

    Sizi sevdiğini söyleyen kişiye sorun 'Sana istediğin kadar zaman düşün ve sevgine dayanarak benim için yapabileceğim en büyük, en güzel incelik ne olabilir ? Bu güç yediremeyeceğin bir şey bile olsa bana ne sunmak, ne yapmak ,nerede görmek , nasıl bir uğraş, çaba sarfedebilirsin ? Böyle bir soruya maalesef sevdiğini sandığınız onca kişi hep maddi yönden cevap verecektir.Bazılarınında aklına hiçbir şey gelmeyecektir.En basitinden şöyle bir cevap ;'

    Senin, adına korkum kabir ve maşher günüdür , görmek istediğim cennet tabiki ve bir tek taş yerine daha seni görmeden ruhiyanetine fatihalar göndermek.Belkide annen ve babanın bile aklına gelmeyecek inceliktir.'

    Peygamberimiz (s.a.v) demiş ki "Cennette seninle yaşayacağım için ölüm bana hoştur ey Aişe." (O ne güzel bir aşk!ALLAH (C.C) Hepimize böyle bir aşk nasip eylesin...)"

    İSMAİL ŞAHİN' DEN ALNTI (YOUTUBE KANALI) BAKMANIZI TAVSİYE EDERİM KARDEŞLERİM

    YanıtlaSil
  37. Eski bir yazıymış blogu yeni yeni keşfettiğim için yeni gördüm ama olsun :). Ben de fikrimi söylemek istedim romantik islamcılık kelimesinin ihtimali bile olmamali bence fakat evlendiğimde umreye gitmek isterdim heralde.Ülkemizde öyle bi hale gelmiş ki gençken hac ,umre ibadetleri yapılmıyor.Farkettiyseniz çoğunluk yaşlı kesim.Eğer balayına para harcanacaksa o parayla umreye gitmek çok daha güzel ve sevap olsa gerek evlendiğin gibi oraya gitmene gerek yok sonuçta evlendikten 2-3 ay sonra gidersin.Balayı şart değil.

    YanıtlaSil