Ayaklı Bela Jamie Mcguire Okur Yorumu

Geçen hafta bir kitaptan bahsetmiştim:
Tatlı Bela.

Tatlı belayı okuma sebebim aynı hikayenin iki farklı karakterin ağzından ayrı ayrı anlatılmasıydı ve bu kitaptaki hikayeyi esas kız anlatıyordu.
Bu kitabı yani; Ayaklı Bela'yı ise esas oğlan anlatıyor.

Kitapların iki farklı karakterin ağzından yazılmış olması beni iki kitabı birden almaya sürüklemiş ve şöyle düşünmüştüm:
Birinci kitabı kızın ağzından okuduktan sonra ikinci kitapta bilmediğimiz bir çok sır ortaya çıkacak, kızımızın ilk kitapta yaşadığı bir çok olayın arka planını ikinci kitapta sürprizlerle keşfedecektik.



Beni bu düşünceye sevk eden size şurada bahsettiğim ve çok sevdiğim, çok başarılı bulduğum ve aynı usul üzerine yazılmış olan, yani ana karakterlerin ağzından farklı farklı anlatılan şu seri idi:
Fırsatçı
Tehlikeli Kızıl

Ama bu sefer yanılmışım.
Üzülerek söylüyorum ki, bu kitabı, Ayaklı Bela'yı çok ama çok zor bitirdim. Çünkü bahsettiğim sürprizleri bulamadığım gibi, hikaye neredeyse birbirinin aynısı idi.
Sonuna kadar sabretme sebebim hiç değilse sonunda farklı bir şey bulmak ümidi idi, ama oda olmadı.

Tatlı Bela için yorumumu ikinci kitabı okuduktan sonra yapacağımı yazmıştım.
Tatlı bela okunabilir ortalama bir kitap. Mesela ucuza bulunursa çerezlik olarak alabilirsiniz.
Ayaklı Belaya ise hiç bulaşmayın derim.

Yorum Gönder

5 Yorumlar

  1. Kitaplarımın sponsoru bizzat kendim olduğum için objektif olmaya çalışıyorum :D

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel filan deyip duruyordu kimisi alasım gelmişti ama almamaya karar verdim:)

    YanıtlaSil
  3. Sahsen Tatli Bela kitabındansa Ayakli Bela'yı az da olsa sevdim. Kızı masum köylü gösterdiler kızın yapmadığı şey kalmamış. Iste bu beni sinkr etti, bir de bi övmeler bi övmeler anlatamam :P Neyse açıkçası fazla abartılan bir seriydi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle katılıyorum hele ki aynı tarzda olan fırsatçı serisi ile karşılaştırırsak diyeceğim ama yok aynı kulvarda göstermek bile çok büyük haksızlık olur

      Sil