Lütfen Anneme İyi Bak

Kyung Sook Shin Güney Koreli bir yazar.
Lütfen Anneme İyi Bak ise Kore edebiyatı hakkında da bilgi edinmek üzere okuduğum bir kitap.



Kitap annelerinin kaybolması üzerine çocuklarının iç hesaplaşmalarını konu alıyor. Elinizden yitirince değerini anlama durumunu, kitap çok güzel bir şekilde anlatıyor. Kalbinize dokunuyor.

Severek okumuştum. Çok akıcı değil ama size bir şeyler katıp, karakterler üzerinden kendinizi sorgulamanıza sebep oluyor.

Ama işte böyle anne ile ilgili olan kitaplar, anneme düşkün olduğum için mi bilmiyorum ama bana biraz fazla tesir ediyor ve kaybetme korkusu ile baş başa bırakıyor.


Not:Kitabı okuyalı çok oldu ama yorumunu yazmamıştım. Instagram'da kitabın resmini gören ve özellikle Kore sinemasına ilgi duyan herkes kitap hakkındaki düşüncelerimi sorduğu için geçte olsa yazmak istedim.






Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Hep merak ediyordum bu kitabi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yani o kdar dizi film izliyoruz edebiyatına da bi bakmak lazım :)

      Sil
  2. Anlatımı tuhaf bir kitaptı, cümlelerde düşüklükler falan vardı yani çevirisi başarısızdı. Kore'de aylarca en çok satılan kitap olmuş ve kısa bir filmde çekilmiş bu hikayeden. Hevesle alıp okumuştuma ama aradığımı bulamamıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen şimdi böyle deyince hatırladım evet çok düşük cümle vardı anlamsız bağlantılar. aradan uzun zaman geçince haliyle...

      Sil
  3. sanırım senin sayende kore filmlerine de edebiyatına da el atacağım^^

    YanıtlaSil
  4. Benim de Kore edebiyatından okuduğum kitaplarından birisi idi. Kitabın Kore'de en çok satılan kitaplardan biri olduğunu öğrendim. Kitabı çok beğenmiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en çok satanlardan olduğuna göre bir çok dile çevirilmiş demek ki

      Sil