Masumiyet Çağı Edith Wharton

Ödüllü çevirisi ile dikkat çeken modern klasiklerden dikkat çekici bir kitap!
Masumiyet Çağı...
Eserin yazarı: Edith Wharton
Türü: Edebiyat Aşk



Kendisi kıta Avrupa'sının kökleşmiş ve kemikleşmiş alışkanlıklarından soyutlanarak,yeni tarz bir yaşama biçimi ve yeni tarz bir sosyete yaratmak hevesindeki Amerikan burjuvasizi, kendilerine Avrupa'dan geçmiş pek çok alışkanlığı küçümserken,aslında benzer bir yaşam içinde olduklarını bilmiyorlardı.

Hayata bakış açıları da öyleydi.Bir kadın için en kötü evlilik dul kalmaktan daha iyiydi.Ama evlenilecek erkeğin duruşu,serveti ve sosyal statüsü seçimleri zora sokuyor,bayanlar arasındaki rekabeti arttırıyordu.
May, Archer ile evlenmek konusunda çok istekliydi. Archer'in kalbi ise Madam Olenska'daydı ve onun kocasından boşanıp kendisiyle evlenmesi için elinden geleni yapıyordu.Madam Olenska ise, ne servetten vazgeçiyor,ne de Archere'e duyduğu sevgiden.
Gizlice yapılmış anlaşmalar,kadınların ayak oyunları,gizli buluşmalar küçük ama ayıp karşılanan tensel yaklaşımların gölgesinde var olmaya çalışan bir aşk...Ama kimin aşkı daha gerçekti.
Hem kıtalar ne fark ediyordu ki?

Amerikan edebiyatının önemli kadın yazarlarından biri olan Edith Wharton, aşkın masumiyetini anlatırken bu yoldaki her türlü gizli iş anlatırken bu yoldaki her türlü gizli kapaklı işi kabul edilebilir sayan Amerikan toplumuna da eleştiri getirmekten alamıyor kendisini.

Pulitzer ödüllü bu romanı okurken May'in acısını yaşayacak, Archer için endişelenecek ve Madam Olenska'nın durumuna şaşıracaksınız.

''20. Yüzyıl Amerikan edebiyatının önemli kadın yazarlarının başında gelen Edith Wharton, dünyadaki ününü Masumiyet Çağı adlı kitabına borçludur. Yayımlandığı andan itibaren artan bir şekilde ilgi görmüş olan bu kitap okuyucularına muhteşem bir hikâye vadediyor.''



Not:Altın Bilek yayınlarından çıkan bu kitabı çok merak ediyorum.En kısa zamanda okuyacağım.
Yayın evinin Facebook hesabına buradan ulaşabilirsiniz.