KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN'IN 14.983.000 km2'LİK TOPRAĞI HAREMDE KARI KIZLA GÖNÜL EĞLENDİREREK KAZANDIĞINI BİLİYOR MUYDUNUZ?

Bilmiyor muydun?dün gece öğrenmiş olman gerekirdi :)

Neden bahsettiğimi anlıyorsundur.Dün hayatımıza giren diziden bahsediyorum.Tamam yerden yere vurup daha ilk bölümden yanlı yargılarda bulunmayacağım.Ama...


Kanuni sultan süleyman 14.983.000 km2'lik toprak parçasını babasının ölümünden kısacık bir müddet sonra haremde dans v.s. izleyerek kazanmamıştır diye düşünüyorum.


Şimdi Haber Türkte izliyorum da tarih danışmanları Erhan Afyoncu(tarihin arka odası) imiş.İlerleyen bölümlerde savaşları v.s gibi tarihe dair gerçekler de (!) yansıtılacakmış.Demek ki reyting uğruna ilk bölüm hareme ayrılmış.Yanlız şunu da belirtmek istiyorum.Tarihteki en büyük arşiv Osmanlı Devletine ait olduğu halde bu arşivler içinde hareme dair tek bir kayıt yoktur.Harem hayatı daima mahrem tutulmuştur.Yani harem hakkında anlatılanlar efsanelerden ibaret.


Aslında dizi takip eden biri değilim annemler izlerken benim kucağımda bilgisayar televizyondan bihaber oluyorum.Ama dün dizi dikkatimi celbetti.Ben izlemeyecek olsamda tarihin yanlış aktarılmasını istemem.Hele osmanlı konusunda daha hassasım.


Bilmem sen ne düşünüyorsun ?




(saat 23:43 şu an Haber türkte İlber Ortaylı'yı dinliyorum.Çok hoş bir sohbet var bilhassa bu mevzu ile alakalı tavsiye ederim)

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Haklısın elde hiç veri yokken bu kadar geniş içerikli hikayeleri bizim tarihçilerimiz her zamanki gini osmanlı arşıvinden degil uydurma avrupalı tarihçilerden ögrenirler.

    YanıtlaSil